Muutokset

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yle-dl

152 merkkiä lisätty, 30. lokakuuta 2009 kello 15.40
→‎Asennus lähdekoodeista: gcc:n ym asennuksesta tarkemmin
==Asennus lähdekoodeista==
Ohjelman [[lähdekoodi]]paketin voi ladata sen [http://users.tkk.fi/~aajanki/rtmpdump-yle/index.html kotisivuilta]. Ladattu lähdekoodi täytyy tämän jälkeen [[kääntäminen|kääntää]].  Kääntämistä varten tarvitaan [[OpenSSL]]:n kehitystiedostot, jotka yleensä löytyvät [[paketinhallintajärjestelmä|paketinhallinnasta]] nimellä <tt>openssl-devel</tt> tai <tt>libssl-dev</tt> sekä libxml2:n kehitystiedostot, jotka yleensä löytyvät nimellä <tt>libxml2-devel</tt> tai <tt>libxml2-dev</tt>.
Ensin puretaan paketti komennolla
[[sudo]] make install
Jos <tt>make</tt>-Mikäli viimeinen komento antaa tuottaa virheilmoituksen <tt>"/bin/sh: g++: not found"</tt> (tai vastaavan) puuttuu järjestelmästä kääntämiseen tarvittavia työkaluja. Esimerkiksi Ubuntussa työkalujen asentaminen onnistuu [[ohjelmien asentaminen|asentamallasudo]] paketti <tt>build-essential</tt>n käyttöön ei ole oikeuksia), muissa jakeluissa esimerkiksi <tt>gcc</tt>. Lisätietoja löytyy artikkelista voi sen yrittää antaa muodossa [[Kääntäminensu]].-c "make install"
Mikäli viimeinen Jos <tt>make</tt>-komento tuottaa antaa virheilmoituksen <tt>"/bin/sh: g++: not found"</tt> (tai vastaavan) puuttuu järjestelmästä kääntämiseen tarvittavia työkaluja. Yleensä ne saa asennettua asentamalla [[sudoohjelmien asentaminen|asentamalla]] (ainakin) paketit <tt>[[make]]</tt> ja <tt>[[gcc|gcc-c++]]n käyttöön </tt> (tai jos sitä ei ole oikeuksialöydy, niin paketin <tt>gcc</tt>), voi sen yrittää antaa muodossa . [[suDebian]] -c "make install"pohjaisissa jakeluissa (mm. [[Ubuntu]]) niiden asennus onnistuu myös asentamalla paketti <tt>build-essential</tt>. Lisätietoja löytyy artikkelista [[Kääntäminen]].
==Käyttö==
4 316

muokkausta

Navigointivalikko