Ero sivun ”Kernel Modesetting” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
27 merkkiä lisätty ,  17. elokuuta 2009
ei muokkausyhteenvetoa
p (kms-tuki parantunut)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
Kernel Modesetting (lyh. KMS) on [[ydin|ytimeen]] sisältyvä tekniikka, jonka avulla voidaan muuttaa näytön tilaa, kuten resoluutiota, virkistystaajutta ja värisyvyyttä. Kernel Modesetting on ollut osa virallista Linux-ydintä sen versiosta 2.6.29 alkaen (julkaistu maaliskuussa 2009).
Kernel Modesetting (lyh. KMS) on Linux [[ydin|käyttöjärjestelmään]] sisältyvä tekniikka, jonka avulla voidaan muuttaa näytön tilaa, kuten resoluutiota, virkistystaajutta ja värisyvyyttä ytimessä. Kernel Modesetting on virallisesti Linuxissa sen versiosta 2.6.29 alkaen (julkaistu maaliskuussa 2009).


KMS:n päätarkoituksena on keskittää nykyisin [[X Window System]]in, [[framebuffer]]-ajurien ja lukuisten muiden ohjelmistojen suorittamat näyttötilan vaihdokset ainoastaan ytimen hoidettaviksi. Tämä mm parantaa järjestelmän toimintavarmuutta, vähentää päällekkäistä kehitystyötä, nopeuttaa siirtymistä esimerkiksi X:stä [[tekstitila]]an sekä lisää tietokoneen horrostilasta palautumisen luotettavuutta. KMS:n avulla on myös mahdollista toteuttaa näyttävämpi ja yhteensopivampi käyttöjärjestelmän graafinen käynnistys ja sulkeminen (esimerkiksi [[Plymouth]]-ohjelmisto), koska vaihdokset eri näyttöä ohjaavien ohjelmien välillä voidaan välttää.
KMS:n päätarkoituksena on keskittää nykyisin [[X Window System]]in, [[framebuffer]]-ajurien ja lukuisten muiden ohjelmistojen suorittamat näyttötilan vaihdokset ainoastaan käyttöjärjestelmän hoidettaviksi. Tämä parantaa mm. järjestelmän toimintavarmuutta, vähentää päällekkäistä kehitystyötä, nopeuttaa siirtymistä esimerkiksi X:stä [[tekstitila]]an sekä lisää tietokoneen horrostilasta palautumisen luotettavuutta. KMS:n avulla on myös mahdollista toteuttaa näyttävämpi ja yhteensopivampi järjestelmän graafinen käynnistys ja alasajo (esimerkiksi [[Plymouth]]-ohjelmisto), koska vaihdokset eri näyttöä ohjaavien ohjelmien välillä voidaan välttää.


Kernel Modesettingin käyttö vaatii tuen [[näytönohjain|näytönohjaimen ajurilta]] (mukaanlukien X-ajuri).
Kernel Modesettingin käyttö vaatii tuen [[näytönohjain|näytönohjaimen ajurilta]] (mukaanlukien X-ajuri).
37

muokkausta

Navigointivalikko