Ero sivun ”Last” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
11 merkkiä lisätty ,  25. heinäkuuta 2009
p
→‎Käyttö: selitykset ennen esimerkkejä
p (Luokka:Käyttäjät ja ryhmät)
p (→‎Käyttö: selitykset ennen esimerkkejä)
Rivi 4: Rivi 4:


==Käyttö==
==Käyttö==
Listaataan käyttäjien kirjautumistiedot sekä järjestelmän käynnistykset ja päälläoloajat (pseudokäyttäjä reboot). Uusimmat tapahtumat ovat listassa ensimmäisenä. Ensimmäisessä sarakkeessa näytetään kirjautumisnimi, toisessa kirjautumisvirtuaalikonsoli, kolmannessa kirjautumiskoneen nimi tai IP-osoite (jos kyseessä on etäkirjautuminen), neljännessä sisään- ja uloskirjautumisaika ja viidennessä kirjautuneenaoloaika. Käyttäjän reboot yhteydessä näytetään toisessa sarakkeessa tapahtuman tyyppi (system boot, järjestelmän käynnistyminen), kolmannessa järjestelmän [[ydin|ytimen]] versio, neljännessä tapahtuman aika ja viidennessä järjestelmän päälläoloaika.
  last
  last
Listaa käyttäjien kirjautumistiedot sekä järjestelmän käynnistykset ja päälläoloajat (pseudokäyttäjä reboot). Uusimmat tapahtumat ovat listassa ensimmäisenä. Ensimmäisessä sarakkeessa näytetään kirjautumisnimi, toisessa kirjautumisvirtuaalikonsoli, kolmannessa kirjautumiskoneen nimi tai IP-osoite (jos kyseessä on etäkirjautuminen), neljännessä sisään- ja uloskirjautumisaika ja viidennessä kirjautuneenaoloaika. Käyttäjän reboot yhteydessä näytetään toisessa sarakkeessa tapahtuman tyyppi (system boot, järjestelmän käynnistyminen), kolmannessa järjestelmän [[ydin|ytimen]] versio, neljännessä tapahtuman aika ja viidennessä järjestelmän päälläoloaika.


Näytetään myös ajotasonvaihto- (runlevel) ja sulkemisajat (shutdown). Shutdown-rivit näyttävät paitsi sulkemisajan myös aikaerotuksen seuraavaan sulkemiseen.
  last -x
  last -x
Näyttää myös ajotasonvaihto- (runlevel) ja sulkemisajat (shutdown). Shutdown-rivit näyttävät paitsi sulkemisajan myös aikaerotuksen seuraavaan sulkemiseen.


Näytetään vain 14 edellistä riviä sekä estetään koneennimisarakkeen näyttäminen:
  last -14 -R
  last -14 -R
Näyttää vain 14 edellistä riviä sekä estää koneennimisarakkeen näyttämisen.


==Katso myös==
==Katso myös==
4 316

muokkausta

Navigointivalikko