Ero sivun ”Mercurial” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
26 merkkiä lisätty ,  30. tammikuuta 2009
p
→‎Asennus: tarkennusta, kirjoitusvirheitä
(enemmän easy_installista)
p (→‎Asennus: tarkennusta, kirjoitusvirheitä)
Rivi 12: Rivi 12:
== Asennus ==
== Asennus ==


Mercurial löytyy useimpien jakeluiden [[paketinhallinta|paketinhallinnasta]]. Jos kuitenkin haluat ohjelmasta uusimman version, joudut joko asentamaan ohjelmiston käsin tai käyttämään [http://peak.telecommunity.com/DevCenter/EasyInstall Easy Install] -ohjelmaa, joka on tarkoitettu Python-ohjelmien asennukseen.
Mercurial löytyy useimpien jakeluiden [[paketinhallinta|paketinhallinnasta]] nimellä <tt>mercurial</tt>. Jos kuitenkin haluat ohjelmasta uusimman version, saatat joutua joko asentamaan ohjelmiston käsin tai käyttämään [http://peak.telecommunity.com/DevCenter/EasyInstall Easy Install] -ohjelmaa, joka on tarkoitettu Python-ohjelmien asennukseen.


=== Easy Install ===
=== Easy Install ===
Rivi 20: Rivi 20:
  $ easy_install -U mercurial
  $ easy_install -U mercurial


Easy Install asentaa Mercurialin skriptin (<tt>hg</tt>) ja kirjastot niihin hakemistoihin, joka on määritelty tiedostossa <tt>.pydistutils.cfg</tt>. Voit esimerksiksi määrittää hakemistoksi kotihakemistosi, jolloin et tarvitse [[Root|pääkäyttäjä]]n oikeuksia. Tiedoston sisältö voi olla esimerkiksi seuraavanlainen:
Easy Install asentaa Mercurialin skriptin (<tt>hg</tt>) ja kirjastot niihin hakemistoihin, joka on määritelty tiedostossa <tt>.pydistutils.cfg</tt>. Voit esimerkiksi määrittää hakemistoksi kotihakemistosi, jolloin et tarvitse [[Root|pääkäyttäjä]]n oikeuksia. Tiedoston sisältö voi olla esimerkiksi seuraavanlainen:


  [install]
  [install]
Rivi 34: Rivi 34:
  $ python setup.py install
  $ python setup.py install


Joskus saatat haluta asentaa itse käännetyt ohjelmistot ja kirjastot omaan hakemistoonsa, jolloin voit käyttää valitsinta <tt>--home=hakemisto</tt>:
Kun haluat asentaa itse käännetyt ohjelmistot ja kirjastot johonkin tiettyyn hakemistoon, voit käyttää valitsinta <tt>--home=hakemisto</tt>:


  $ python setup.py install --home=$HOME/paketit/
  $ python setup.py install --home=$HOME/paketit/
212

muokkausta

Navigointivalikko