Ero sivun ”NVIDIAn binääriajureiden asentaminen” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
→‎Fedora: paremmin
(fedora-päivitys + Luokka:Ohjeet)
(→‎Fedora: paremmin)
Rivi 67: Rivi 67:


==Fedora==
==Fedora==
Hae [[RPM Fusion]] -[[pakettivarasto]]n asennus-[[RPM]]:t (''free'' ja ''nonfree'') osoitteesta http://rpmfusion.org/Configuration ja asenna ne.  
Ota käyttöön [[RPM Fusion]] -[[pakettivarasto]] hakemalla sen asennuspaketit (''free'' ja ''nonfree'') osoitteesta http://rpmfusion.org/Configuration ja asentamalla ne. RPM Fusion sisältää näytönohjainajurien ohella muitakin paketteja, jotka eivät syystä tai toisesta voi olla mukana Fedoran virallisissa pakettivarastoissa.  


Paketin asentaminen ottaa [[yum]]issa käyttöön RPM Fusion -pakettivaraston, jossa on muitakin paketteja, joita ei voida lisätä Fedoran virallisiin pakettivarastoihin.
NVIDIAn ajurit löytyvät RPM Fusionin paketista <tt>kmod-nvidia</tt>. Lisätietoja pakettien asentamisesta löytyy artikkelista [[Fedoran paketinhallinta]].
 
NVIDIAn ajurit löytyvät RPM Fusionin paketista <tt>kmod-nvidia</tt>.


Paketin asennuksen jälkeen on hyvä käynnistää kone uudelleen ja ajurien pitäisi toimia.
Paketin asennuksen jälkeen on hyvä käynnistää kone uudelleen ja ajurien pitäisi toimia.
RPM Fusion pyrkii toimimaan yhteistyössä virallisten asennuslähteiden kanssa, joten yhteensopivuuden pitäisi olla hyvä.
RPM Fusion pyrkii toimimaan yhteistyössä virallisten asennuslähteiden kanssa, joten yhteensopivuuden pitäisi olla hyvä. Uudet ajuriversiot ovat RPM Fusionissa melko pian julkaisun jälkeen, joten Nvidian omaa asennuspakettia ei yleensä tarvitse käyttää.
 
[[ydin|Ytimen]] päivittyessä ajuri käännetään automaattisesti uudestaan [[DKMS]]-palvelun avulla, jolloin uusia ajuripaketteja tarvitsee asentaa vain itse ajureiden päivittyessä. Uudet ajuriversiot ovat RPM Fusionissa melko pian julkaisun jälkeen, joten Nvidian omaa asennuspakettia ei yleensä tarvitse käyttää.


==Gentoo==
==Gentoo==
4 316

muokkausta

Navigointivalikko