Muutokset

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

XChat

153 merkkiä poistettu, 30. marraskuuta 2008 kello 19.09
jakeluriippumattomaksi
{{Ohjelma
| nimi = XChat
| kuva = [[Kuva:xchat-gnome.png|220px]]
| kuvateksti =
| käyttöliittymä = [[GTK]]
IRC­-keskustelut XChat­-GNOME­-ohjelmalla
# [[Ohjelmien asentaminen|Asenna pakettienhallinnassa (esimerkiksi ]] [[Ubuntupaketinhallinta|pakettienhallinnalla]]ssa ''Sovellukset''→''Lisää/poista...'') ohjelma XChat­-GNOME.
# Käynnistä ''Sovellukset''→''Internet''→''XChat­-GNOME - IRC­-keskustelu''.
# Jos käyttäjätietoja ei kysytä heti, valitse ''Muokkaa''→''Asetukset''→''IRC­-asetukset''.
# Kirjoita valitsemasi kutsumanimi ja oikea nimesi niille varatuille paikoille. Nämä näkyvät muille kanavalla oleville. Napsauta '''Sulje''' tai '''OK'''.
# Valitse ylävalikosta ''IRC''→''Yhdistä'', ja valitse joko ”Ubuntu Server” tai ”FreeNode”haluamasi IRC-verkko, esimerkiksi [[Freenode]] ja napsauta '''Yhdistä'''-painiketta.
# Valitse ylävalikosta ''Verkko''→''Kanavaluettelo''.
# Kirjoita alempana olevaan ''Hae tekstiä'' -kenttään haluamasi kanava tai sen osa. Esimerkiksi Ubuntun suomalaisten kanavien tapauksessa ”ubuntu­Suomalaisia Linux-fi”, jolloin listassa näkyvät kanavat #kubuntu­aiheisia kanavia löytyy [[IRC]]-fi, #ubuntu­-fi, #ubuntu-fi-devel ja #ubuntu­-fi­-tiimitartikkelista.
# Liity haluamallesi kanavalle valitsemalla haluttu rivi ja napsauttamalla '''Liity kanavalle''' -­painiketta. Voit liittyä näille kaikille kanaville valitsemalla ja liittymällä jokaiselle erikseen. Nyt voit sulkea kanavalistan '''Sulje­'''-painikkeella.
# Vasemmalla puolella näet kanavat, joille olet kirjautuneena. Mikäli haluat jatkossa kirjautua automaattisesti kanaville, napsauta ikkunassa kanavan nimen päällä hiiren oikeata nappia ja valitse ''Liity automaattisesti yhdistettäessä''. Seuraavan kerran käynnistäessäsi XChat­-GNOMEn kirjaudutaan automaattisesti valituille kanaville.
[[Luokka:Pikaviestimet]]

Navigointivalikko