Ero sivun ”Modprobe” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
54 merkkiä lisätty ,  21. marraskuuta 2008
p
wikilinkkejä
p (Luokka:Ydin)
p (wikilinkkejä)
Rivi 1: Rivi 1:
Modprobe on ohjelma, jolla voidaan ladata tai poistaa [[ydin|ytimen]] moduuli ajon aikana. Moduulit ovat ytimeen ladattavia osia kuten laiteajureita, ja ne löytyvät oletuksena hakemiston /lib/modules/<[[ydin|ytimen]]_versio> alta. Modprobe tehtiin aikanaan korvaamaan komennot [[insmod]] ja [[rmmod]], jotka eivät tue moduulien välisiä riippuvaisuuksia.  
Modprobe on ohjelma, jolla voidaan ladata tai poistaa [[ydin|ytimen]] [[moduuli]] ajon aikana. Moduulit ovat ytimeen ladattavia osia kuten laiteajureita, ja ne löytyvät oletuksena hakemiston /lib/modules/<[[ydin|ytimen]]_versio> alta. Modprobe tehtiin aikanaan korvaamaan komennot [[insmod]] ja [[rmmod]], jotka eivät tue moduulien välisiä riippuvaisuuksia.  


Järjestelmään ladatut moduulit voidaan listata komennolla [[lsmod]]. Tietyn moduulin tietoja voi tutkia komennolla [[modinfo]].
Järjestelmään ladatut moduulit voidaan listata komennolla [[lsmod]]. Tietyn moduulin tietoja voi tutkia komennolla [[modinfo]].


Järjestelmän käynnistyksen yhteydessä automaattisesti suoritettavia modprobe-komentoja voidaan useimmissa [[jakelu]]issa hallinta /etc/[[modprobe.conf]]-[[asetustiedostojen perusteet|asetustiedoston]] avulla. Vanhemmissa järjestelmissä vastaava tiedosto on yleensä nimeltään modules.conf tai conf.modules.
Järjestelmän käynnistyksen yhteydessä (yleensä [[udev]]in avulla) automaattisesti suoritettavia modprobe-komentoja voidaan useimmissa [[jakelu]]issa hallinta /etc/[[modprobe.conf]]-[[asetustiedostojen perusteet|asetustiedoston]] avulla. Vanhemmissa järjestelmissä vastaava tiedosto on yleensä nimeltään modules.conf tai conf.modules.


== Käyttö ==
== Käyttö ==
Rivi 14: Rivi 14:


== Katso myös ==
== Katso myös ==
*[[Ytimen moduulit]]
{{Moduulien hallinta}}
{{Moduulien hallinta}}
*[[Dmesg]]
*[[Dmesg]]
4 316

muokkausta

Navigointivalikko