Ero sivun ”Arkisto/Fedora Linux 9 asennus” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 789 merkkiä lisätty ,  11. lokakuuta 2008
Lisää
(Fedoran asennus-walkthrough)
 
(Lisää)
Rivi 134: Rivi 134:
[[Kuva:Fedora-asennus-27.png]]
[[Kuva:Fedora-asennus-27.png]]


Normaalisti Fedoran käynnistyessä latausruudun jälkeen käynnistyy GDM-kirjautumisruutu, josta käyttäjänimen ja salasanan avulla pystyy kirjautumaan sisään. Ensimmäisellä käynnistyskerralla täytyy kuitenkin vielä esimerkiksi luoda käyttäjät. Tästä ja muutamasta muusta yksityiskohdasta huolehtii [[Firstboot]]-niminen asetusohjelma.


[[Kuva:Fedora-firstboot-01.png]]
Paina ''Eteenpäin'' jatkaaksesi Tervetuloa-ruudusta.
[[Kuva:Fedora-firstboot-02.png]]
Lisenssitiedoille ei tarvitse tehdä mitään, mutta on hyvä olla tietoinen siitä, millä lisenssillä Fedora-kokoelmaa levitetään. Jatka painamalla ''Eteenpäin''.
[[Kuva:Fedora-firstboot-03.png]]
Root-käyttäjää ei yleensä käytetä jatkuvasti, vaan ainoastaan silloin, kun on oikeasti tarvetta korotetuille oikeuksille. Normaaliin käyttöön kannattaa luoda tavallinen käyttäjä täyttämällä tiedot lomakkeeseen. Jatka painamalla ''Eteenpäin''.
[[Kuva:Fedora-firstboot-04.png]]
''Päivämäärä ja aika'' -kohdassa kannattaa ottaa NTP-protokolla käyttöön, jolloin tietokoneen kello tahdistetaan internetissä olevalta palvelimelta. Tämän voi tehdä ''Verkkoaikaprotokolla''-välilehdeltä klikkaamalla täpän ''Ota verkkoaikaprotokolla käyttöön'' -ruutuun.
Jatka painamalla ''Eteenpäin''.
[[Kuva:Fedora-firstboot-05.png]]
Lopuksi kysytään, haluatko osallistua Fedoran Smolt-palvelun kautta laitetietokantaan, jonka kautta selvitetään minkälaisilla laitteilla Fedoraa käytetään. Tiedot lähetetään anonyymisti, tilastotietoja ja yksittäisten laitteiden osalistauksia on julkisesti näkyvillä [http://smolt.fedoraproject.org/ Smoltin WWW-sivustolla].
Valitse halutessasi ''Lähetä profiili'' ja päätä Firstboot painamalla ''Valmis''.
== Kirjautuminen sisään ==


[[Luokka:Fedora]]
[[Luokka:Fedora]]
421

muokkausta

Navigointivalikko