Ero sivun ”USB-varmuuskopio” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
53 merkkiä lisätty ,  11. syyskuuta 2008
p
Rivi 38: Rivi 38:
==Varmuuskopio-ohjelman käynnistäminen==
==Varmuuskopio-ohjelman käynnistäminen==


/root -hakemistossa on seuraava [[bash-skriptaus|skripti]] backup2l.sh, jolla varmuuskopiontiohjelma käynnistetään:
/root -hakemistossa on seuraava [[bash-skriptaus|skripti]] <tt>backup2l.sh</tt>, jolla varmuuskopiontiohjelma käynnistetään:


<pre>
<pre>
#!/bin/bash
#!/bin/bash
[ -e /root/.eibackup2l ] && echo ei saa tehda kopiota | mail -s backup2l user && exit;
[ -e /root/.eibackup2l ] && echo ei saa tehda kopiota | [[mail]] -s backup2l user && exit;
/usr/bin/nice -n 19 /usr/sbin/backup2l -b 2> /dev/null < /dev/null \
[[nice|/usr/bin/nice]] -n 19 /usr/sbin/backup2l -b 2> /dev/null > /dev/null \
| mail -s backup2l user &
| mail -s backup2l user &
</pre>
</pre>


Skriptin ensimmäisellä rivillä on varmistus, jolla backup-rutiini keskeytetään. Lisäämällä /root-hakemistoon .eibackup2l -nimisen tiedoston voi ehkäistä varmuuskopionnin käynnistymisen esimerkiksi tilanteessa, jossa tietoja pitäisi palauttaa. Tilanteesta lähetetään user-nimiselle käyttäjälle sähköpostiviesti.
Skriptin ensimmäisellä rivillä on varmistus, joka mahdollistaa varmuuskopioinnin estämisen lisäämällä <tt>/root</tt>-hakemistoon <tt>.eibackup2l</tt>-nimisen tiedoston. Tällä voi ehkäistä varmuuskopionnin käynnistymisen esimerkiksi tilanteessa, jossa tietoja pitäisi palauttaa. Tilanteesta lähetetään user-nimiselle [[käyttäjä]]lle sähköpostiviesti.


Skriptin toisella rivillä varsinainen varmuuskopio-ohjelma käynnistetään. [[Nice]]-komennolla lasketaan varmuuskopio-ohjelman prioriteettia. Ohjelman virhe-ilmoitukset on ohjattu /dev/null:iin, kuten myös vakiosyöte. Vakiosyötteen ohjaaminen on tärkeää, muuten varmuuskopioprosessia ei saa irrotettua alkuperäisestä komentotulkista ja udev keskeyttää lyhyen aikavalvonnan jälkeen skriptin suorituksen. Varmuuskopio-ohjelman vakiotulostus ohjataan sähköpostiohjelmalle.
Skriptin toisella rivillä varsinainen varmuuskopio-ohjelma käynnistetään. [[Nice]]-komennolla lasketaan varmuuskopio-ohjelman prioriteettia. Ohjelman virheilmoitukset on ohjattu /dev/null:iin, kuten myös vakiosyöte. Vakiosyötteen ohjaaminen on tärkeää, muuten varmuuskopioprosessia ei saa irrotettua alkuperäisestä komentotulkista ja udev keskeyttää lyhyen aikavalvonnan jälkeen skriptin suorituksen. Varmuuskopio-ohjelman vakiotulostus ohjataan sähköpostiohjelmalle.


Backup2l-ohjelmalle on kerrottu sen omassa määritystiedostossa <code>/etc/backup2l.conf</code> mistä hakemistoista varmuuskopio tehdään. Samassa tiedostossa kerrotaan missä itse varmuuskopiolaitteen kohdehakemisto sijaitsee (<code>/media/usblevy/backup2l</code>).
Backup2l-ohjelmalle on kerrottu sen omassa määritystiedostossa <tt>/etc/backup2l.conf</tt> mistä hakemistoista varmuuskopio tehdään. Samassa tiedostossa kerrotaan missä itse varmuuskopiolaitteen kohdehakemisto sijaitsee (<tt>/media/usblevy/backup2l</tt>).


==Katso myös==
==Katso myös==

Navigointivalikko