Ero sivun ”Vimin peruskäyttö” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 171 merkkiä lisätty ,  21. elokuuta 2007
makrot
(→‎Komentotilan ilot: korsoriliikkeitä)
(makrot)
Rivi 98: Rivi 98:
Jos nämä tiedostot haluttaisiin kopioida nykyiseen dokumenttiin, käytettäisiin toimintoa r:
Jos nämä tiedostot haluttaisiin kopioida nykyiseen dokumenttiin, käytettäisiin toimintoa r:
  :r!ls
  :r!ls
== Makrot ==
Vim mahdollistaa komentosarjojen tallentamisen makroiksi. Makrojen avulla voidaan tehdä sama operaatio monta kertaa. Makron nauhoittaminen aloitetaan painamalla komentotilassa ensin q:ta ja tämän jälkeen sen rekisterin kirjainta, mihin makro tallennetaan. Tämän jälkeen tulee itse makro. Esimerkiksi teemme makron, joka poistaa rivin ensimmäisen merkin ja siirtää kursorin seuraavan rivin alkuun. Tämä makro voidaan sitten toistaa useamman kerran, jolloin saamme poistettua jokaisen rivin ensimmäisen merkin.
Tallennetaan tämä makro a-rekisteriin kirjoittamalla komentotilassa
qa0xj
Ja painamalla lopuksi q:ta makron nauhoituksen lopettamiseksi. Makron nauhoituksen ajan ruudun alareunassa on teksti ''recording''.
Edellä siis q aloittaa makron nauhoituksen, a tarkoittaa a-rekisteriä, 0 siirtää kursorin rivin alkuun, x poistaa merkin ja j siirtää kursorin seuraavalle riville.
Makro voidaan toistaa komennolla
@a
Eli ensin tulee @-merkki ja sen jälkeen rekisteri, johon makro on tallennettu. Makro voidaan toistaa myös useita kertoja lisäämällä sen eteen kerroin. Esimerkiksi se suoritettaisiin sata kertaa näin:
100@a


== Lopuksi ==
== Lopuksi ==

Navigointivalikko