Ero sivun ”UTF-8” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
512 merkkiä poistettu ,  2. elokuuta 2006
Rivi 36: Rivi 36:
=== Vim ===
=== Vim ===


[[Vim]] tukee UTF-8:aa automaattisesti, jos käytössä on UTF-8-lokaali. Itse asiassa uusimmat Vimin versiot tukevat kutakuinkin täydellisesti kaikkia muitakin merkistöjä ja niiden koodaustapoja. Tallennettavan tiedoston merkistöön voi vaikuttaa muuttujan 'fileencoding' avulla. Muokattavan tekstin merkistö on muuttujassa 'encoding'. Kannattaa asettaa 'fileencodings'-muuttuja asetustiedostossa ~/.vimrc esimerkiksi seuraavasti:
[[Vim]] tukee UTF-8:aa automaattisesti, jos käytössä on UTF-8-lokaali. Itse asiassa nykyiset Vimin versiot tukevat kutakuinkin täydellisesti kaikkia muitakin merkistöjä ja niiden koodaustapoja. Tallennettavan tiedoston merkistöön voi vaikuttaa muuttujan 'fileencoding' avulla. Muokattavan tekstin merkistö on muuttujassa 'encoding'.
set fileencodings=ucs-bom,utf-8,utf-16,iso-8859-15
Uutta tiedostoa avattaessa sen merkistö koetetaan tunnistaa 'fileencodings'-muuttujassa mainitussa järjestyksessä. Ensin tarkistetaan tiedoston alusta joihinkin Unicoden koodaustapoihin (mahdollisesti) kuuluva Byte Order Mark (BOM). Jos BOMia ei löydy, niin sitten tutkitaan tiedoston sisältöä ja testataan, onko se UTF-8-, UTF-16- vai ISO-8859-15-muodossa.


== IRC ==
== IRC ==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko