Wolfenstein: Enemy Territory

Linux.fista
Versio hetkellä 8. joulukuuta 2020 kello 09.32 – tehnyt Foliohattu (keskustelu | muokkaukset) (lähdekoodi)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Enemy Territory

Valmiina räiskintään.
Käyttöliittymä OpenGL
Lisenssi GPL
Kotisivu www.splashdamage.com
Lähdekoodi github.com/id-Software/Enemy-Territory

Wolfenstein: Enemy Territory (myös: Enemy Territory, ET) on SplashDamagen ja id Softwaren kehittämä freewarena julkaistu (nykyään open source), toiseen maailmansotaan sijoituva räiskintäverkkopeli. Se on saatavilla Linuxille, Mac OSille sekä Windowsille. Alun perin Enemy Territory oli tarkoitus julkaista Return to Castle Wolfensteinin lisälevynä, mutta se kuitenkin päästettiin vapaaseen levitykseen. Vuonna 2004 osa pelin lähdekoodista julkaistiin helpottamaan pelin modausta. Vuonna 2010 pelin koko lähdekoodi julkaistiin, .map tiedostoja lukuunottamatta.

Enemy Territory perustuu suureen joukkoon vapaaehtoisten pyörittämiä palvelimia, joissa kussakin maksimissaan kymmenistä pelaajista koostuvat joukkueet (Saksa ja Yhdysvallat) yrittävät suorittaa tehtäviä tietyssä ajassa. Pelissä on runsaasti kaikenlaisia aseita tikareista aina panssarivaunuihin asti.

Pelissä pelaajat voivat valita itselleen hahmoluokan viidestä eri vaihtoehdosta. Ne ovat seuraavat:

  • Sotilas (soldier) voi käyttää raskaita aseita kuten liekinheitintä tai kevyttä kranaatinheitintä. Saa alussa muita pelaajia enemmän ammuksia.
  • Lääkintämies (medic) voi parantaa itseään tai muita pelaajia lääkintäpakkauksilla tai morfiiniruiskeilla
  • Pioneeri (engineer) voi esimerkiksi rakentaa siltoja, korjata ajoneuvoja ja asettaa erilaisia räjähteitä.
  • Taisteluvälinemies/Tulenjohtaja (field ops) hoitaa ammusvarastojen täydentämisen ja voi myös tilata ilmaiskuja tai tykistökeskityksiä
  • Sissi/Soluttautuja (covert ops) pystyy esiintymään vihollisen asussa sekä käyttämään kaukoräjäytettäviä panoksia ja tarkkaammunta-aseita.

Asennus[muokkaa]

Wolfenstein: Enemy Territory löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä etqw. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Enemy Territoryn Linux-version voi ladata osoitteesta http://www.splashdamage.com/content/download-wolfenstein-enemy-territory

wget -c http://filebase.trackbase.net/et/full/et260b.x86_full.zip

Asennusohjelmalle on annettava suoritusoikeudet jotta se voidaan ajaa. Jos peli halutaan asentaa kaikkien käyttäjien saataville (ts ei omaan kotihakemistoon), on asennusohjelma ajettava pääkäyttäjän oikeuksilla.

Modit[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]