Wine/IL-2 Sturmovik

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

IL-2 Sturmovik on kaupallinen, epävapaa taistelulentosimulaattori Windowsille, jonka saa Wine-ympäristössä toimimaan melko vähäisellä vaivalla.

Oheistietoa[muokkaa]

Ajurit[muokkaa]

Simulaattori sisältää tasokasta 3D-grafiikkaa ja käyttää sen piirtämiseen OpenGL-rajapintaa. Näytönohjainajurin on toimittava hyvin.

Pelin versiot[muokkaa]

IL-2 Sturmovik -sarja käsittää pääasiassa alkuperäisen IL-2 Sturmovik -nimisen pelin sekä sen jatko-osan IL-2 Sturmovik Forgotten Battles. Näistä Forgotten Battlesille on useita lisäosia, joista Pacific Fighters toimii myös itsenäisenä pelinä.

Tiedostojärjestelmä[muokkaa]

Jostain syystä ainakaan IL-2 Sturmovik 1946 ei välttämättä asennu oikein eikä käynnisty, mikäli pelin asennuspaikkana käytetään FAT32-tiedostojärjestelmää. Ext3-osiot toimivat paremmin.

Winen versio[muokkaa]

Peli on saatu toimimaan ainakin seuraavilla Winen versioilla:

  • 0.9.52

Asennus[muokkaa]

Alkuperäinen IL-2 Sturmovik[muokkaa]

Pelin asennusohjelma ei näytä käynnistyvän Wine-ympäristössä. Tiedostot voi kuitenkin kopioida Windowsiin tehdystä asennuksesta tai käsin asennuslevyltä.

IL-2 Sturmovik Forgotten Battles, ja myöhemmät[muokkaa]

Asennusohjelma toimii hyvin ainakin Winen ollessa Windows 2000 -tilassa. Jos asennuksen aikana täytyy vaihtaa CD:tä, voi käytössä olevan CD:n poistaa asemasta komennolla wine eject

Käyttö[muokkaa]

Pelin kaikki versiot saa toimimaan ainakin Windows 2000 -tilassa.

Alkuperäinen IL-2 Sturmovik ja Forgotten Battles[muokkaa]

Sekä itse peli että sen perusasetusten säätöön käytettävä il2setup.exe-ohjelma toimivat ilman erityisempiä toimenpiteitä, kun ne ajaa Winellä.

Uudemmat versiot, ainakin Pacific Fightersista eteenpäin[muokkaa]

Sturmovikin uudempien versioiden käyttämä Securom-kopiosuojausohjelma ei toimi oikein Winen oletusasetuksilla. Ongelman voi kuitenkin korjata lisäämällä avaimen HKEY_LOCAL_MACHINE\System\MountedDevices Winen rekisteriin.

Moninpeli[muokkaa]

Verkkopelin toimivuus on epävarmaa. Keskustelua Winen sivuilla.

Lisäksi suosittu HyperLobby-ohjelma on ongelmallinen Winen kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa]