WebOS

Linux.fista
Versio hetkellä 29. huhtikuuta 2016 kello 14.02 – tehnyt Lahtis (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Tux.png
Linux.fi-wikissä artikkelit käsittelevät yleensä aihettaan siltä osin, kuin se koskee Linuxia ja avoimia/vapaita ohjelmistoja. Yleisluontoisemman artikkelin tästä aiheesta löydät tietosanakirja Wikipediasta.

WebOS on LG Electronicsin äly- ja mobiilikäyttöjärjestelmä, joka käyttää Linux-ydintä.

WebOs teki debyyttinsä vuonna 2009 Palmin Pre-älypuhelimissa. WebOS alun perin kehitti Palm, jonka laitteita oli Palm Pre, Palm Pixi, Palm Pre Plus, Palm Pixi Plus ja Palm Pre 2. HP osti WebOSin vuonna 2010. Helmikuussa 2010 HP julkisti useita uusia laitteita. Näitä laitteita ovat mm. HP Pre 2, HP Pre 3 ja HP Veer-älypuhelimet, sekä tulostimet, jotka käyttävät webOS 2.2 alustaa. Yhtiö julkaisi myös mobiilitabletit HP TouchPad ja HP TouchPad Go:n ja HP:n kosketusalustan webOS 3.0 alustalla. Vuonna 2012 HP julkaisee kaikkiin HP:n pöytäkoneisiin ja kannettaviin tietokoneisiinsa webOS-käyttöjärjestelmän. Tällä hetkellä yhtiö viimeistelee webOS-alustalla pyörivää TouchPad-taulutietokonetta ja kahta Pre 3 ja Veer puhelinta.

Vuonna 2013 LG Electronics osti sen ja aikoo käyttää käyttöjärjestelmää LG Smart älytelevisioissaan ja kelloissaan. Uusimmassa WebOS 3.0 versiossa käytetään tällä hetkellä Qt-käyttöliittymää.

Lisenssi[muokkaa]

  • Palm EULA, GPL (avoimet osat), Apache-lisenssi
  • Lähdekoodin lisenssinä käytetään suljettua lähdekoodia ja joitakin osia on julkaistu GPL-lisenssillä.

Aiheesta muualla[muokkaa]