Muokataan sivua Virtuaalikoneet

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi yhdistetään käyttäjänimeesi ja saat paremman käyttökokemuksen.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen julkaise alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 17: Rivi 17:
== Haluan käyttää Linuxia virtuaalikoneessa ==
== Haluan käyttää Linuxia virtuaalikoneessa ==


Linuxin kokeilu virtuaalikoneessa on erittäin hyvä kokeilutapa. Niin et vahingoita oikeaa käyttöjärjestelmääsi lainkaan. Voit tehdä lisää virtuaalikoneita ja etsiä vaikkapa suosikkijakelusi niiden avulla.
Jos haluat käyttää Linuxia virtuaalisesti, nyt kerromme, miten sen teet. Sinun pitää asentaa siihen tarkoitettu sovellus, esimerkiksi VMware tai VirtualBox niiden omilta kotisivuiltaan. Lataa koneellesi myös haluamasi Linux-jakelun ISO-tiedosto kyseisen jakelun omalta nettisivultaan.
 
Mutta miten virtuaalikone tehdään? Sinun pitää asentaa siihen tarkoitettu sovellus, esimerkiksi VMware tai VirtualBox niiden omilta kotisivuiltaan. Lataa koneellesi myös haluamasi Linux-jakelun ISO-tiedosto kyseisen jakelun omalta nettisivultaan.


Kun olet ladannut yllä mainitut asiat, tee virtuaalikone klikkaamalla "New" tai jotain muuta vastaavaa. Sinulta kysytään ISO-tiedostoa, koneen nimeä, ja kaikenlaista muuta.
Kun olet ladannut yllä mainitut asiat, tee virtuaalikone klikkaamalla "New" tai jotain muuta vastaavaa. Sinulta kysytään ISO-tiedostoa, koneen nimeä, ja kaikenlaista muuta.


Koneen voit käynnistää valitsemalla sen ja painamalla "Start" tai jotain muuta vastaavaa. Usein Linux pitää [[Aloittelijalle|asentaa]] manuaalisesti koneeseen. Seuraa ohjeita ja vastaa kysymyksiin. Käynnistä asennuksen jälkeen kone uusiksi. Nyt sinulla ei ole asennusmediaa etkä voi poistaa sitä, joten paina vain Enter-näppäintä (jos sinulta tällaista edes kysytään).
Koneen voit käynnistää valitsemalla sen ja painamalla "Start" tai jotain muuta vastaavaa. Usein Linux pitää [[Aloittelijalle|asentaa]] manuaalisesti koneeseen. Seuraa ohjeita ja vastaa kysymyksiin. Koko levy kannattaa tyhjentää, koska tämä on virtuaalikone eikä oikea koneesi. Käynnistä asennuksen jälkeen kone uusiksi. Nyt sinulla ei ole asennusmediaa etkä voi poistaa sitä, joten paina vain Enter-näppäintä (jos sinulta tällaista kysytään).
 
==Virtuaalikoneiden edut==
 
Virtuaalikoneiden etu on se, että niillä saa pelleillä enemmän kuin oikealla tietokoneella. Oikeaa tietokonetta ei kannata tuhota viruksilla mutta virtuaalikoneissa se on kuitenkin mahdollista. Virtuaalikoneilla voit tehdä muitakin temppuja, joita ei oikealla koneella kannata tehdä.
 
==Snapshotit==


Snapshotit ovat kuin kuvakaappauksia virtuaalikoneesta. Virtuaalikoneen voit aina palauttaa ottamasi snapshotin avulla puhtaaksi. Snapshot on ikään kuin varmuuskopio virtuaalikoneestasi.
Kun kone on käynnistynyt, voit halutessasi ottaa siitä snapshotin eli kaappauksen. Jos kone tuhoutuisi, voit avata sen siihen tilaan, mistä otit snapshotin. Tätä ei tietenkään tarvitse, koska luultavasti et halua tuhota virtuaalista Linux-konettasi viruksella.


==Ohjelmia==
==Ohjelmia==
Wikin materiaali on kaikkien vapaasti käytettävissä Creative Commons 3.0 - nimi mainittava -lisenssin alaisuudessa. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)

Tällä sivulla käytetyt mallineet: