Muokataan sivua Vimin peruskäyttö

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi yhdistetään käyttäjänimeesi ja saat paremman käyttökokemuksen.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen julkaise alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 76: Rivi 76:
*CTRL+r, joka tekee muutoksen uudelleen.
*CTRL+r, joka tekee muutoksen uudelleen.


Tarkastellaanpa vähän tarkemmin poistokomentoa d. Mikä ihmeen kursoriliike? Tarkastellaanpa esimerkkiä. Mitä jos vaikka haluaisimme poistaa kolme seuraavaa kirjainta? Voit ehkä jo arvata, että d:lle voi antaa kertoimen: komenna vaan 3dl, niin seuraavat 3 kirjainta poistetaan. 3 tarkoittaa siis sitä, kuinka monta kertaa operaatio toistetaan. d on poisto-operaatio ja l on, kuten alussa totesimme, "nuoli" oikealle. Toki myös 3d[oikea nuolinäppäin] toimisi, mutta se on hitaampi kirjoittaa. Kursorinliikkeeksi voidaan määrittää myös "kolme merkkiä oikealle" ja tämä operaatio voidaan toistaa kerran komennolla d3l, joka vastaisi täysin edellistä komentoa.
Tarkastellaanpa vähän tarkemmin poistokomentoa d. Mikä ihmeen kursoriliike? Tarkastellaanpa esimerkkiä. Mitä jos vaikka haluaisimme poistaa kolme seuraavaa kirjainta? Voit ehkä jo arvata, että d:lle voi antaa kertoimen: komenna vaan 3dl, niin seuraavat 3 kirjainta poistetaan. 3 tarkoittaa siis sitä, kuinka monta kertaa operaatio toistetaan. d on poist-operaatio ja l on, kuten alussa totesimme, "nuoli" oikealle. Toki myös 3d[oikea nuolinäppäin] toimisi, mutta se on hitaampi kirjoittaa. Kursorinliikkeeksi voidaan määrittää myös "kolme merkkiä oikealle" ja tämä operaatio voidaan toistaa kerran komennolla d3l, joka vastaisi täysin edellistä komentoa.


Myös edellä esitellyt w ja e ovat kursoriliikkeitä. Esimerkiksi seuraavat kolme sanaa poistettaisiin komennolla d3w.
Myös edellä esitellyt w ja e ovat kursoriliikkeitä. Esimerkiksi seuraavat kolme sanaa poistettaisiin komennolla d3w.

Wikin materiaali on kaikkien vapaasti käytettävissä Creative Commons 3.0 - nimi mainittava -lisenssin alaisuudessa. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)