Muokataan sivua Vimin peruskäyttö

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi yhdistetään käyttäjänimeesi ja saat paremman käyttökokemuksen.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen julkaise alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 117: Rivi 117:
Jos nämä tiedostot haluttaisiin kopioida nykyiseen dokumenttiin, käytettäisiin toimintoa r:
Jos nämä tiedostot haluttaisiin kopioida nykyiseen dokumenttiin, käytettäisiin toimintoa r:
  :r!ls
  :r!ls
== Makrot ==
Vim mahdollistaa komentosarjojen tallentamisen makroiksi. Makrojen avulla voidaan tehdä sama operaatio monta kertaa. Makron nauhoittaminen aloitetaan painamalla komentotilassa ensin q:ta ja tämän jälkeen sen rekisterin kirjainta, mihin makro tallennetaan. Tämän jälkeen tulee itse makro. Esimerkiksi teemme makron, joka poistaa rivin ensimmäisen merkin ja siirtää kursorin seuraavan rivin alkuun. Tämä makro voidaan sitten toistaa useamman kerran, jolloin saamme poistettua jokaisen rivin ensimmäisen merkin.
Tallennetaan tämä makro a-rekisteriin kirjoittamalla komentotilassa
qa0xj
Ja painamalla lopuksi q:ta makron nauhoituksen lopettamiseksi. Makron nauhoituksen ajan ruudun alareunassa on teksti ''recording''.
Edellä siis q aloittaa makron nauhoituksen, a tarkoittaa a-rekisteriä, 0 siirtää kursorin rivin alkuun, x poistaa merkin ja j siirtää kursorin seuraavalle riville.
Makro voidaan toistaa komennolla
@a
Eli ensin tulee @-merkki ja sen jälkeen rekisteri, johon makro on tallennettu. Makro voidaan toistaa myös useita kertoja lisäämällä sen eteen kerroin. Esimerkiksi se suoritettaisiin sata kertaa näin:
100@a


== Lopuksi ==
== Lopuksi ==

Wikin materiaali on kaikkien vapaasti käytettävissä Creative Commons 3.0 - nimi mainittava -lisenssin alaisuudessa. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)