Ero sivun ”Viivakoodinlukijat” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 9: Rivi 9:
  
 
== Symbol / Motorola / Zebra ==
 
== Symbol / Motorola / Zebra ==
Ilmeisesti alunperin Symbol nimisen yrityksen osti Motorola joka myi tuoteperheen Zebralle. Tuotteissa lukee usein vieläkin alkuperäinen nimi Symbol.
+
Ilmeisesti alunperin Symbol nimisen yrityksen osti [[Motorola]] joka myi tuoteperheen [[Zebra|Zebralle]]. Tuotteissa lukee usein vieläkin alkuperäinen nimi Symbol.
  
 
* [https://zebra.com zebra.com]
 
* [https://zebra.com zebra.com]

Versio 9. joulukuuta 2016 kello 12.06

Viivakoodinlukija on laite jolla luetaan viivakoodeja Laser- tai LED-valolla. Itse viivakoodien koodauksia on paljon erillaisia ja niiden ominaisuudet vaihtelevat koodattavan sisällön, käytetyn pinta-alan, näiden hyötysuhteen ym ominaisuuksien mukaan. Tyypillisiä viivakoodin käyttökohteita on tuotteiden EAN-koodit ja pankkisiirtolomakkeen tiedonsyöttö - joka on varmaan viivakoodien yleisin kotikäyttö.

Lukijalaite liitetään tietokoneeseen yleensä USB-liitännällä. Tällöin laite voi näkyä käyttöjärjestelmälle monella eri tavalla kuten HID (Human interface device, usein USB-näppäimistö), OPOS (Open Point of Sales) mukaisena laitteena joka tarvitsee oman OPOS-kernelajurin tai USB:n RS-232 emulaatiolla. Vanhemmissa lukijoissa saattaa olla aito RS-232 liitäntä jolloin käyttöjärjestelmän ja sovelluksen asetukset ajureineen ovat sen mukaisia. Langattomissa lukijoissa radiorajapinta voi olla valmistajan oma, laitespesifinen ratkaisu tai esim. Bluetooth-yhteys. Langattomien mukana tulee usein radiolaite joka liitetään yleensä USB:llä tietokoneeseen, joskin Bluetooth-liitännäiset voivat toimia suoraan tietokoneen oman BT-liitännän kautta.

Tiettävästi Linux-kernelille ei ole kirjoitettu natiivia OPOS-ajuria, JavaPOS tai niiden yhteenliittymän UnifiedPOS määritysten mukaista ajuria.

HID-tilassa olevat lukijaa käytettäessä tulee huomioida käytetty näppäimistökartta, Code 39 ja Code 128 tyypin viivakoodit pystyvät esittämään ASCII-järjestelmä merkit jossa koodatut numerot vastaavat kyseisen merkistön merkkejä.

Symbol / Motorola / Zebra

Ilmeisesti alunperin Symbol nimisen yrityksen osti Motorola joka myi tuoteperheen Zebralle. Tuotteissa lukee usein vieläkin alkuperäinen nimi Symbol.

Honeywell

Katso myös

Aiheesta muualla