Verkkoselaimet

Linux.fista
Versio hetkellä 7. marraskuuta 2005 kello 17.26 – tehnyt Tuomas (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

WWW-selain on yksi Internetiin kytketyn koneen perusohjelmista.

Dillo

Dillo on avoin selain, joka on erittäin kevyt. Se toimii X-ympäristössä GTK+ -kirjastolla. Binäärin koko on vain 350 kilotavua, ja se toimii varsin mukavasti melko hitaallakin laitteistolla. Valitettavasti se ei tue aivan kaikkia HTML:n hienouksia.

Epiphany

GNOME-projektin Mozillaan perustuva avoimen lähdekoodin selain. Ohjelman kotisivu

Firefox

Mozilla Firefox (alunperin nimellä Phoenix ja Mozilla Firebird) on vapaa, monialustainen, graafinen www-selain jonka on kehittänyt Mozilla Foundation ja sadat vapaaehtoiset. Ennen version 1.0 julkaisua 9. Marraskuuta 2004, Firefox oli jo kerännyt paljon huomiota mediassa. Firefoxia ladattiin 25 miljoonaa kertaa ensimmäisen 99:n päivän aikana julkaisemisen jälkeen. Tämä tekee siitä yhden käytetyimmistä avoimen lähdekoodin ohjelmista. Firefox ylitti 50 miljoonan latauksen rajan 29. Huhtikuuta 2005.

Galeon

Galeon on Mozillan sivunpiirtomoottoriin Geckoon perustuva Gnome-työpöydälle suunniteltu kevytselain.

Konqueror

KDE:n mukana tuleva selain, joka toimii Internetin selailun lisäksi mm. FTP-asiakasohjelmana ja tiedostonhallintaohjelmana. Konqueror perustuu KHTML-moottoriin, jota myös Applen Safari-selain käyttää. Ohjelman kotisivu

Mozilla Application Suite (Seamonkey)

Mozilla Application Suite on laajempi versio Gecko-ydintä käyttävistä selaimista, siihen sisältyy mm. IRC, uutisryhmä ja sähköpostiohjelma pelkän www-selaus ohjelmiston lisäksi. Ohjelman kotisivu

Nautilus

Nautilus on GNOMEn tiedostoselain, mutta sillä voi myös käydä www-sivuistoilla.

Opera

Opera on suljetun lähdekoodin ilmainen kevytselain. Ohjelman kotisivu

Tekstipohjaiset selaimet

GNU/Linuxille on saatavilla myös konsolissa toimivia tekstipohjaisia selaimia, joista tunnetuimmat ovat Links ja Lynx.

Muut

Linuxille on saatavissa erittäin iso määrä tasoltaan vaihtelevia www-selaintoteutuksia. Hakukone osaa kertoa tästä aiheesta enemmän tietoa.