Ero sivun ”Ventoy” versioiden välillä

Linux.fista
(Typos)
(Typoja)
Rivi 2: Rivi 2:
[[Kuva:https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ventoy-1.0.png|Tikulle asennetun Ventoyn aloitusnäyttö.]]
[[Kuva:https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ventoy-1.0.png|Tikulle asennetun Ventoyn aloitusnäyttö.]]
-->
-->
'''Ventoy''' on ohjelma, joka mahdollistaa monen Linuxin käynnistämisen USB-tikulta.
'''Ventoy''' on käynnistysohjelma, joka mahdollistaa monen Linuxin käynnistämisen USB-tikulta. Se asennetaan USB-tikulle.
Se tukee lähinnä 64-bittistä UEFI-käynnistymistä. Ohjelma tuntee laajan joukon uusia 64-bittisiä Linux- ja BSD-pohjaisia jakeluja. Ventoy toimii Windows, Linux ja Mac-ympäristöissä.
Ohjelma tuntee laajan joukon uusia 64-bittisiä Linux- ja BSD-pohjaisia jakeluja. Ventoyn asennusohjelma toimii Windows-, Linux ja Mac-ympäristöissä.


==Ventoyn käyttö==
==Ventoyn käyttö==
Rivi 13: Rivi 13:
verkosta ym saadut linuxit ja muut Ventoy-hakemistoon.
verkosta ym saadut linuxit ja muut Ventoy-hakemistoon.


Näin Ventoy on osin joustavampi kuin Multibootusb ja Multisystem. Näitä voi kokeilla, jos käynnistys Ventoyn kanssa ei suju. Mutta nämäkään eivåät tue kaikkia liikkeellä olevia jakeluja. Tällöin jää ainoaksi vaihtoehdoksi käynnistää yksi Linux tai BSD yhdeltä tukulta.
Näin Ventoy on osin joustavampi kuin [[Multibootusb]] ja [[Multisystem]]. Näitä voi kokeilla, jos käynnistys Ventoyn kanssa ei suju. Mutta nämäkään eivät tue kaikkia liikkeellä olevia jakeluja. Tällöin jää ainoaksi vaihtoehdoksi käynnistää yksi Linux tai BSD yhdeltä tukulta.


Toki Ventoy:kin pitää välillä päivittää, jotta se tokisi uusimpia levykuvia.
Toki Ventoy:kin pitää välillä päivittää, jotta se tukisi uusimpia levykuvia.

Versio 22. toukokuuta 2021 kello 18.27

Ventoy on käynnistysohjelma, joka mahdollistaa monen Linuxin käynnistämisen USB-tikulta. Se asennetaan USB-tikulle. Ohjelma tuntee laajan joukon uusia 64-bittisiä Linux- ja BSD-pohjaisia jakeluja. Ventoyn asennusohjelma toimii Windows-, Linux ja Mac-ympäristöissä.

Ventoyn käyttö

1) Asenna Ventoy ohjeiden mukaan USB-tikulle, joka on osioitu ja alustettu sopivasti. Yleensä Fat32-alustus. Ventoy luo kaksi osiota: asentaa itsensä toiseen osioon, varaa isomman osion Linuxien ja muiden käyttäjärjestelmien ISO, IMG jne levykuvia varten.

2) Kopioi levykuvat Ventoy-hakemistoon tavallisilla ohjelmilla: tiedostopalvelija, kopiointohjelmat komentorivillä jne verkosta ym saadut linuxit ja muut Ventoy-hakemistoon.

Näin Ventoy on osin joustavampi kuin Multibootusb ja Multisystem. Näitä voi kokeilla, jos käynnistys Ventoyn kanssa ei suju. Mutta nämäkään eivät tue kaikkia liikkeellä olevia jakeluja. Tällöin jää ainoaksi vaihtoehdoksi käynnistää yksi Linux tai BSD yhdeltä tukulta.

Toki Ventoy:kin pitää välillä päivittää, jotta se tukisi uusimpia levykuvia.


Kuva