Ero sivun ”VMware” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
pEi muokkausyhteenvetoa
p (→‎Aiheesta muualla: opensuse.fi)
Rivi 13: Rivi 13:
* [http://www.vmware.com VMwaren kotisivu]
* [http://www.vmware.com VMwaren kotisivu]
* [[wikipedia:fi:VMware|VMware-artikkeli Wikipediassa]]
* [[wikipedia:fi:VMware|VMware-artikkeli Wikipediassa]]
* [http://opensuse.fi/Vmware_asennus VMwaren asennus opensuse.fi:n wikissä]


[[Luokka:Emulaattorit ja virtuaalikoneet]]
[[Luokka:Emulaattorit ja virtuaalikoneet]]

Versio 7. marraskuuta 2007 kello 01.38

VMware Workstation ajamassa Kubuntu 5.10ä.
Windows XP:n asennus VmWare Serverissä

VMware on x86-virtuaalikone, joka mahdollistaa periaatteessa minkä tahansa x86-käskykantaa tukevan, muokkaamattoman (vrt. User-mode Linux, Xen) käyttöjärjestelmän asentamisen virtuaalikoneeseen, joka toimii Windowsilla tai Linuxilla x86-käskykannan toteuttavassa laitteistossa. VMware on kaupallinen, suljetun lähdekoodin ohjelmisto.

VMwaresta on olemassa Workstation, Server ja ESX Server -versiot. Workstation on työasemakäyttöön tarkoitettu versio. Server on palvelinversio, joka asentuu normaalin palvelinkäyttöjärjestelmän päälle. ESX Server asentuu Xenin tapaan käyttöjärjestelmän tilalle lähimmäksi rautaa. ESX Serverin tukema VMotion -tekniikka mahdollistaa käynnissä olevan virtuaalikoneen siirtämisen isäntäkoneesta toiseen vaikkapa huollon ajaksi. VMware server osaa ajaa myös Microsoft Virtual PC:llä luotuja virtuaalikoneita.

Ilmaisilla VMware Playerillä ja VMware Serverillä virtuaalikoneita voi käyttää kuka tahansa. Playerillä ei voi luoda uusia virtuaalikoneita, mutta Serverillä se onnistuu. Server-versiolla voit myös jättää virtuaalikoneita pyörimään demonina, mikä on palvelinkäytössä välttämätöntä. Server-versio oli aiemmin maksullinen, mutta kilpailun kiristyttyä sen GSX-versiosta tuli ilmainen siinä toivossa, että käyttäjät päivittäisivät sen myöhemmin kehittyneempään, maksulliseen ESX-versioon.

VMware Playerille voi kuitenkin luoda virtuaalikoneita epävirallisilla työkaluilla, esimerkiksi yksinkertaisella EasyVMX:llä. Sillä luotu virtuaalikone käynnistetään komennolla vmplayer virtuaalikone.vmx.

Aiheesta muualla