UltraStar Deluxe

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
UltraStar Deluxe

Käyttöliittymä SDL
Lisenssi GPLv2
Kotisivu usdx.eu/
Lähdekoodi github.com/UltraStar-Deluxe

UltraStar Deluxe on FreePascalilla tehty vapaa ja avoin karaokepeli, joka on saanut vaikutteita PlayStationin SingStar-pelistä. Sen avulla voi jopa kuusi pelaajaa laulaa yhdessä musiikkia mikrofonin avulla. Pelissä on tarkoitus kerätä pisteitä äänen korkeutta ja rytmiä seuraamalla. Peliin on mahdollisuus lisätä omia ja Creative Commonsilla lisensoituja ääni ja videotiedostoja. Voit luoda ja käyttää myös omia kappaleita. Peli on suomennettu. Peliä voi myös mukauttaa teemoilla ja lisäosilla.

Peli on saatavana Linuxin lisäksi myös Windowsille ja macOS:lle.

Asennus[muokkaa]

Arch Linux[muokkaa]

UltraStar Deluxe voidaan asentaa AUR-pakettivarastosta.

$ yay -S ultrastardx-git

Mikäli AUR-työkaluja ei ole käytössä, voidaan ultrastardx-git asentaa käsin seuraavasti.

Komennot, jotka alkavat $-merkillä suoritetaan tavallisena käyttäjänä ja komennot, jotka alkavat #-merkillä suoritetaan pääkäyttäjänä. Katso myös su, sudo ja doas.
$ wget https://aur.archlinux.org/cgit/aur.git/snapshot/ultrastardx-git.tar.gz -O - | tar xfz -
$ cd ultrastardx-git 
Huomautus: Tarkista mahdolliset riippuvuudet ultrastardx-git-hakemistossa sijaitsevasta PKGBUILD-tiedostosta ja asenna ne, huomaa, että osa riippuvuuksista voi löytyä virallisista pakettivarastoista kuin myös AUR:sta. Listauksen paketit voivat myös vaatia siistimistä.
$ grep depends PKGBUILD | sed -e "s~^[a-z]\+~~g" | tr '\n' ' ' | sed -e "s~[\(\'\)=]~~g" -e 's~:\ [a-z \/]\+~~g' | sed 's~$~\n~' | xargs -I% printf "%\n"
$ cd ultrastardx-git && makepkg -si


Ubuntu[muokkaa]

1. Asenna tämä paketti: 32-bittinen tai 64-bittinen käyttöjärjestelmä. (lisätietoja paketista)

2. Asenna peli: 32-bittinen tai 64-bittinen käyttöjärjestelmä. (lisätietoja paketista)

3. Käynnistä peli komennolla:

$ ultrastardx

Kappaleiden hankkiminen[muokkaa]

Seuraavilta sivustoilta on saatavissa sanoitustiedostoja, jotka vaaditaan kappaleen karaokelaulamiseen. Lisäksi vaaditaan myös kappale musiikkitiedostona ja mielellään myös musiikkivideo ja kansikuva. Näiltä sivustoilta voi ladata pääsääntöisesti pelkkiä sanoitustiedostoja. Sivustot ovat englanninkielisiä ja vaativat rekisteröitymisen, mutta maksuttomia.

Katso myös[muokkaa]

  • Performous - Karaokepeli, joka tukee UltraStar, Frets on Fire ja StepMania formaatteja, sekä mikrofoneja, instrumentteja ja joitakin tanssimattoja.
  • Frets on Fire on Guitar Hero-tyyppinen kitaransoittopeli näppäimistöllä.