Ero sivun ”Työpöytäympäristö” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Robot: Removing from Luokka:Työpöytä)
p (Gnome -> GNOME)
Rivi 7: Rivi 7:
* [[Xfce]]
* [[Xfce]]


Huomaa, että vaikka työpöytäympäristöillä, erityisesti Gnomella ja KDE:llä on runsaasti niille suunniteltuja ohjelmia (kuten vaikka [[Konqueror]]-selain, työpöytäympäristön valinta ei sido sinua näiden ohjelmien suhteen. Voit hyvin ajaa Gnomessa KDE-ohjelmia ja toisinpäin. Haittana tästä on lähinnä kasvanut muistinkulutus, kun useamman ympäristön kirjastoja joudutaan lataamaan muistiin.
Huomaa, että vaikka työpöytäympäristöillä, erityisesti GNOMElla ja KDE:llä on runsaasti niille suunniteltuja ohjelmia (kuten vaikka [[Konqueror]]-selain, työpöytäympäristön valinta ei sido sinua näiden ohjelmien suhteen. Voit hyvin ajaa Gnomessa KDE-ohjelmia ja toisinpäin. Haittana tästä on lähinnä kasvanut muistinkulutus, kun useamman ympäristön kirjastoja joudutaan lataamaan muistiin.


== Katso myös ==
== Katso myös ==

Versio 27. elokuuta 2007 kello 21.16

X Window System itsessään tarjoaa vain kaikkein yksinkertaisimmat palvelut, ja useimmiten käyttäjät ottavat sen ja X-ohjelmien lisäksi käyttöön vähintäänkin jonkinlaisen ikkunointiohjelman eli ikkunamanagerin. Linuxin suosion kasvaessa on myös kehitetty kokonaisia työpöytäympäristöjä, joissa ikkunointiohjelman lisäksi on omat hallintapaneelit, palkit, taustakuvat, mahdollisuus laittaa työpöydälle kuvakkeita, jne. Suosituimpia työpöytäympäristöjä ovat KDE, GNOME sekä kevyt Xfce.

Graafisia työpöytäympäristöjä ovat mm.:

Huomaa, että vaikka työpöytäympäristöillä, erityisesti GNOMElla ja KDE:llä on runsaasti niille suunniteltuja ohjelmia (kuten vaikka Konqueror-selain, työpöytäympäristön valinta ei sido sinua näiden ohjelmien suhteen. Voit hyvin ajaa Gnomessa KDE-ohjelmia ja toisinpäin. Haittana tästä on lähinnä kasvanut muistinkulutus, kun useamman ympäristön kirjastoja joudutaan lataamaan muistiin.

Katso myös