Tulostimen valinta

Linux.fista
Versio hetkellä 19. syyskuuta 2011 kello 01.41 – tehnyt 213.216.245.206 (keskustelu) (Lexmark ajuripaketit)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tulostimen valinta on yleensä aloittelijalle hankalaa, tässä pari suuntaviivaa asian toteuttamiseen oikealla tavalla:

Yleistä

Nykyisin käytetään yleisimmin CUPS-tulostusjärjestelmää. Linux-ohjelmat tekevät tulostettaessa PostScript-tiedoston, jonka ohjelma välittää CUPS-järjestelmälle. Jos kirjoitin tukee PostScriptiä, välitetään tiedosto sellaisenaan kirjoittimelle. Muussa tapauksessa PostScript-tiedosto muunnetaan tulostimen haluamaan muotoon, useimmiten Ghostscript-tulkin [1] avulla.

Mustesuihkutulostimet

Helpointa on valita jokin HP-mustesuihku. Kaikki nykyiset HP:n tulostimet ovat tuettuja avoimen lähdekoodin HPLIP-ajurilla. HPLIP löytyy useimmista jakeluista valmiina. Jos tulostimen malli on uudempi kuin jakelusi, voit joutua päivittämään HPLIP-paketin ensin.

Eri kirjoitinten toimivuuden voi tarkistaa LinuxPrinting.org:sta.

Lasertulostimet

Lasertulostimista parhaiten tuettuja ovat PostScriptiä tukevat mallit. Useimmissa laadukkaammissa lasertulostimissa on PostScript-tuki. Halvemmista lasereista HP:n kaikki mallit ovat tuettuja HPLIP-ajurilla. Muiden valmistajien ei-PostScript kirjoittimien tuki Linuxissa kannattaa ensin tarkistaa LinuxPrinting.org:sta.

Monitoimitulostimet

Monitoimitulostimissa Brotherin ja HP:n mallit ovat hyvin tuettuja.

Kaikki nykyiset Brotherin monitoimitulostimet/skannerit ovat tuettuja. Skannauksessa käytetään brscan, brscan2, brscan3 tai brscan4-ajuria, jotka löydät Brotherin Scanner Driver kotisivulta. Tulostimen ajurit löytyvät Brotherin kotisivulta tai jakelusi paketinhallinnasta.

Katso myös

Aiheesta muualla