Ero sivun ”Telnet” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 409 merkkiä lisätty ,  26. lokakuuta 2008 kello 11.29
Kumottu muokkaus #23524, jonka teki ARTTUSN WIHOWIIMEINEN MARSSI TÄYTIN TOIVEENNE PÄÄSETTE NYT EROON MUSTA!!!!!!!! ([[User talk:ARTTUSN WIH
(Ak: Sivun sisältö korvattiin sisällöllä ”HYVÄSTI NUSSIJAT”)
(Kumottu muokkaus #23524, jonka teki ARTTUSN WIHOWIIMEINEN MARSSI TÄYTIN TOIVEENNE PÄÄSETTE NYT EROON MUSTA!!!!!!!! ([[User talk:ARTTUSN WIH)
Rivi 1: Rivi 1:
HYVÄSTI NUSSIJAT
Telnet on vanha pääteyhteysprotokolla. Se ei sisällä minkäänlaista salausmekanismia, joten sen käyttö Internetin yli on melkoisen uhkarohkeaa. Jos pelaat vaikkapa MUD:ia jota voi käyttää vain telnetin yli, älä käytä MUD-salasanaasi missään muualla, sillä kuka tahansa liikennettäsi tarkkaileva näkee salasanasi selväkielisenä telnetin salaamattomuuden vuoksi. Samojen salasanojen käyttöä monessa paikassa ei toki suositella muutenkaan, mutta erityisen varomatonta se on jos salasanoja liikutellaan suojaamattomien yhteyksien yli. Nykyaikainen, salattua liikennettä käyttävä vaihtoehto telnetille on [[SSH]]. Pyri välttämään telnetin käyttöä aina kun se vain on mahdollista.
 
== Käyttö ==
Lähes jokaisen [[Jakelut|jakelun]] mukana tulee telnet-niminen ohjelma, jolla onnistuu telnet-yhteyden ottaminen yksinkertaisesti komennolla
telnet palvelimen.osoite.com
Nykyisin tosin vain harvat palvelimet hyväksyvät telnet-yhteyksiä edellä mainittujen tietoturvaongelmien vuoksi. Huomattavaa on kuitenkin se, että useimmat Internetissä käytössä olevat TCP:n päällä pyörivät protokollat ovat tekstipohjaisia, ja niitä voi käyttää telnetin avulla jos vain tietää miten protokolla toimii. Esimerkiksi sähköpostin lähettäminen onnistuu telnetillä vallan mainiosti suoraan smtp-palvelimeen yhteyttä ottamalla.
 
[[Luokka:Verkko]]
[[Luokka:Käsitteet]]
[[Luokka:Tiedonsiirto]]
201

muokkausta

Navigointivalikko