Ero sivun ”Tietoturva” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
53 merkkiä poistettu ,  31. maaliskuuta 2007
p
Käyttäjän 82.181.173.173 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Heikki tekemään versioon.
p (Käyttäjän 82.181.173.173 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Heikki tekemään versioon.)
Rivi 1: Rivi 1:
== Rant ==
== Rant ==
Tietoturvassa on monesti kysymys asenteista, sillä Linuxille on onneksi erittäin vähän viruksia tai spywarea. On kuitenkin hyvä huolehtia järjestelmän tärkeimmät päivitykset ajantasalle. Lisävarmuuden tuomiseksi voi halutessaan myös käyttää [[Palomuurit|palomuuria]], [[tcp-wrapper]]ia, [[SELinux]]ia ja [[IDS]]ia (eli hyökkäyksentunnistusjärjestelmiä). *NIX-tyylisten järjestelmien vanhimpia tietoturvaetuja on [[root|pääkäyttäjän]] tunnuksen säästeliäs käyttö - on hyvä jatkaa tätä perinnettä! Hyvä ja turvallisin tapa olisi jättää pääkäyttäjäterminaali kokonaan avaamatta, ja hoitaa pääkäyttäjäoikeuksia vaativat hommat [[su]]:n tai [[sudo]]n avulla.
Tietoturvassa on monesti kysymys asenteista, tosin onneksi Linuxille on erittäin vähän viruksia ja spywarea. Kannattaa silti huolehtia järjestelmän tärkeimmät päivitykset ajantasalle. Lisävarmuuden tuomiseksi voi myös käyttää [[Palomuurit|palomuuria]], [[tcp-wrapper]]ia, [[SELinux]]ia ja [[IDS]]ia (eli hyökkäyksentunnistusjärjestelmiä). *NIX-tyylisten järjestelmien vanhimpia tietoturvaetuja on [[root|pääkäyttäjän]] säästeliäs käyttö, jatka tätä perinnettä! Hyvä tapa olisi jättää pääkäyttäjäterminaali kokonaan avaamatta, ja hoitaa pääkäyttäjäoikeuksia vaativat hommat [[su]]:n tai [[sudo]]n avulla.


== Käyttöjärjestelmän päivittäminen ==
== Käyttöjärjestelmän päivittäminen ==
4 316

muokkausta

Navigointivalikko