Ero sivun ”Terminfo” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Uusi sivu: '''Terminfo''' on tietokanta, jossa kuvaillaan satoja eri päätetyyppejä. Näin päätettä kokoruututilassa käyttävän ohjelman ei tarvitse itse tuntea käyttä...)
 
(+slang)
 
Rivi 1: Rivi 1:
'''Terminfo''' on tietokanta, jossa kuvaillaan satoja eri [[päätetyyppi|päätetyyppejä]]. Näin päätettä kokoruututilassa käyttävän ohjelman ei tarvitse itse tuntea käyttämiään päätteitä. Yleensä terminfoa käytetään ohjelmakirjaston [[ncurses]] kautta, mutta päätteen erikoisominaisuuksia käyttävät ohjelmat, kuten [[vi]], voi käyttää tietokantaa itse. Terminfon rinnalla on toinen vastaava järjestelmä, '''termcap''' ("terminal capabilities"), jota ei Linuxeissa juuri käytetä.
'''Terminfo''' on tietokanta, jossa kuvaillaan satoja eri [[päätetyyppi|päätetyyppejä]]. Näin päätettä kokoruututilassa käyttävän ohjelman ei tarvitse itse tuntea käyttämiään päätteitä. Yleensä terminfoa käytetään ohjelmakirjaston [[ncurses]] tai [[slang]] kautta, mutta päätteen erikoisominaisuuksia käyttävät ohjelmat, kuten [[vi]], voi käyttää tietokantaa itse. Terminfon rinnalla on toinen vastaava järjestelmä, '''termcap''' ("terminal capabilities"), jota ei Linuxeissa juuri käytetä.


Nopeasti käytettävään muotoon kännetyt päätekuvaukset löytyvät hakemistosta <tt>/usr/share/terminfo</tt>, alkukirjaimen mukaan jaettuina alihakemistoihin.  
Nopeasti käytettävään muotoon kännetyt päätekuvaukset löytyvät hakemistosta <tt>/usr/share/terminfo</tt>, alkukirjaimen mukaan jaettuina alihakemistoihin.  


Päätekuvaukset kuvaillaan terminfon [[man]]-sivulla. Kuvaukseen kuuluu numeerisia muuttujia, kuten rivin pituus, kyllä/ei-muotoisia, joilla kuvataan käyttäytymistä tietyissä tilanteissa ja merkkijonomuuttujia, jotka kuvaavat eri käskyjä tai merkkejä.
Päätekuvaukset kuvaillaan terminfon [[man]]-sivulla. Kuvaukseen kuuluu numeerisia muuttujia, kuten pääteikkunan koko (rivit ja rivinpituus), kyllä/ei-muotoisia, joilla kuvataan erityisiä ominaisuuksia (automaattinen rivinvaihto) ja merkkijonomuuttujia, jotka kuvaavat eri käskyjä tai merkkejä (kuvaruudun tyhjennys ansi-päätteellä: <tt>esc [ 2 J</tt>).


[[Luokka:Kirjastot]]
[[Luokka:Kirjastot]]

Nykyinen versio 19. helmikuuta 2008 kello 00.45

Terminfo on tietokanta, jossa kuvaillaan satoja eri päätetyyppejä. Näin päätettä kokoruututilassa käyttävän ohjelman ei tarvitse itse tuntea käyttämiään päätteitä. Yleensä terminfoa käytetään ohjelmakirjaston ncurses tai slang kautta, mutta päätteen erikoisominaisuuksia käyttävät ohjelmat, kuten vi, voi käyttää tietokantaa itse. Terminfon rinnalla on toinen vastaava järjestelmä, termcap ("terminal capabilities"), jota ei Linuxeissa juuri käytetä.

Nopeasti käytettävään muotoon kännetyt päätekuvaukset löytyvät hakemistosta /usr/share/terminfo, alkukirjaimen mukaan jaettuina alihakemistoihin.

Päätekuvaukset kuvaillaan terminfon man-sivulla. Kuvaukseen kuuluu numeerisia muuttujia, kuten pääteikkunan koko (rivit ja rivinpituus), kyllä/ei-muotoisia, joilla kuvataan erityisiä ominaisuuksia (automaattinen rivinvaihto) ja merkkijonomuuttujia, jotka kuvaavat eri käskyjä tai merkkejä (kuvaruudun tyhjennys ansi-päätteellä: esc [ 2 J).