Ero sivun ”TZ” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(kuvaus ja käyttö)
 
(-> Aikavyöhyke: parempi nimi yleiselle kuvaukselle)
 
Rivi 1: Rivi 1:
'''TZ''' ("timezone") on [[ympäristömuuttuja]], jolla voi kertoa käytettävän aikavyöhykkeen käyttäjä-, sessio- tai ohjelmakohtaisesti.
#REDIRECT [[Aikavyöhyke]]
 
Yleensä käytetään tiedoston /etc/[[timezone]] sisältöä ("Europe/Helsinki") viittauksena oikeaan aikavyöhykkeen kuvauksen sisältävään tiedostoon /usr/share/zoneinfo/Europe/Helsinki (tms., riippuen käyttöjärjestelmästä), mutta jos haluaa käyttää eri aikavyöhykettä kuin mitä järjestelmä käyttää, vastaavan viitteen voi sisällyttää tähän ympäristömuuttujaan.
 
Ympäristömuuttujaan voi myös sisällyttää varsinaisen aikavyöhykkeen kuvauksen.
 
Yleisin käyttö on oman aikavyöhykkeen asettaminen ulkomailla sijaitsevalla koneella, normaaleja [[Asetustiedostojen perusteet|asetustiedostoja]] käyttäen. Sopivan rivin voi sijoittaa esimerkiksi tiedostoon [[bashrc|.bashrc]]:
TZ=":Europe/Helsinki"; export TZ
 
Jos kirjoittautuu [[graafinen kirjautumisohjelma|graafisen kirjautumisohjelman]] kautta, ympäristömuuttuja on asetettava tämän asetusteidostossa, jotta se koskisi myös muita kuin komentoriviltä käynnistettyjä ohjelmia. Aikavyöhyke on yleensä asetettavissa myös [[työpöytäympäristö]]n asetusohjelmien avulla.
 
Yksittäisen ohjelman voi käynnistää eri aikavyöhykkeeseen, esimerkiksi jos haluaa tarkistaa mitä kello näyttää toisessa maasssa:
env LC_DATE=en_US TZ=:America/New_York [[date]]
 
[[Luokka:Järjestelmä]]

Nykyinen versio 28. lokakuuta 2011 kello 17.03

Ohjaus sivulle: