Ero sivun ”Spotify” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (test)
Rivi 23: Rivi 23:
  
 
=== Debian / Ubuntu ([[Apt]] ja [[Snap]]) ===
 
=== Debian / Ubuntu ([[Apt]] ja [[Snap]]) ===
{{Asenna/Snap|skype|epävirallinen}}
+
{{Asenna/Snap|Spotify}}
  
 
Spotifyn voi asentaa [[Snap]]- pakettina myös [https://snapcraft.io/spotify/ täältä].
 
Spotifyn voi asentaa [[Snap]]- pakettina myös [https://snapcraft.io/spotify/ täältä].

Versio 7. elokuuta 2019 kello 01.45

Spotify
Spotify-logo.png
Käyttöliittymä Qt
Lisenssi suljettu
Kotisivu www.spotify.com
Lähdekoodi www.spotify.com/opensource github.com/Spotify

Spotify on Spotify AB:n kehittämä suosittu musiikkipalvelu. Asiakasohjelma lataa soitettavan musiikin suoraan Spotifyn palvelimilta ja käyttäjiltä käyttäen P2P-teknologiaa. Kappaleet tulevat Spotifyn palvelimilta suojattuina Ogg Vorbis -tiedostoina, joiden toistaminen onnistuu ainoastaan Spotifyn avulla. Mainosrahoitteisille asiakkaille tarjotaan Q5-asetuksella (noin 160 kbit/s -bittivirta) pakattuja kappaleita. Spotify on myös saatavana kuukausimaksullisena mainosvapaana Premium- ja Unlimited palveluna, jonka bittivirta on 320 kbit/s.

Uusin 64-bittinen versio on suomenkielinen ja vanha 32-bittinen versio on englanninkielinen.

Spotifyn Linux-version voi asentaa Debianiin ja Ubuntuun Spotifyn virallisesta pakettivarastosta. Muihin jakeluihin esimerkiksi Fedoraan ja Arch Linuxiin on omat pakettivarastonsa . Muiden käyttäjien on tyydyttävä Wine/Spotify-yhdistelmään tai käytettävä selainversiota. Spotifyn saa myös Android-puhelimiin ja tabletteihin.

Asennus

Spotify 64-bittisessä Linuxissa
Spotify 32-bittisessä Linuxissa
Spotify Winessä

Spotify voidaan asentaa Flatpak Flathub Storen kautta useisiin Linux pohjaisiin jakeluihin. Voit myös asentaa ohjelman komentoriviltä komennolla:

Info.png
Komennot, jotka alkavat merkillä $ (dollari) suoritetaan tavallisena käyttäjänä ja komennot, jotka alkavat merkillä # (ristikkomerkki) suoritetaan pääkäyttäjänä. Katso myös su ja sudo.
 $ flatpak install flathub com.spotify.Client


Debian / Ubuntu (Apt ja Snap)

Spotify voidaan asentaa Snap:in kautta Debian ja Ubuntu pohjaisiin jakeluihin Canonical Snapcraft https://snapcraft.io/Spotify Storesta. Voit myös avata komentorivin ja komentaa:

Info.png
Komennot, jotka alkavat merkillä $ (dollari) suoritetaan tavallisena käyttäjänä ja komennot, jotka alkavat merkillä # (ristikkomerkki) suoritetaan pääkäyttäjänä. Katso myös su ja sudo.
# snap install Spotify


Spotifyn voi asentaa Snap- pakettina myös täältä.

Spotify löytyy Ubuntulle ja Debianille Spotifyn virallisesta pakettilähteestä nimellä spotify-client. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen. Spotifyn virallisen ja vakaan version voi asentaa seuraavasti komentoriviltä:

sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys BBEBDCB318AD50EC6865090613B00F1FD2C19886 && echo deb http://repository.spotify.com stable non-free | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/spotify.list && sudo apt-get update && sudo apt-get install spotify-client

Fedora

Käyttäjä nimeltä "leamas" ylläpitää Fedoraa varten spec-tiedostoa Spotifystä. Linkki tiedostoon ja RPM-pakettien käännösohje on Spotifyn keskustelualueella täällä.

Arch Linux

Asenna paketti spotify AUR:sta.

Julkaisutiedot

Katso myös

Aiheesta muualla