Ero sivun ”Soikko” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 16: Rivi 16:
Gentooseen Oo2-soikon voi toki asentaa yllä kuvatulla tavalla, mutta myös [[Ebuild|ebuildi]] on olemassa. Toistaiseksi se löytyy vain Gentoon [http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=17299 bugzillasta], mutta se saattaa päästä lähiaikoina myös viralliseen portagepuuhun.
Gentooseen Oo2-soikon voi toki asentaa yllä kuvatulla tavalla, mutta myös [[Ebuild|ebuildi]] on olemassa. Toistaiseksi se löytyy vain Gentoon [http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=17299 bugzillasta], mutta se saattaa päästä lähiaikoina myös viralliseen portagepuuhun.


===[[Debian]]-pohjaiset Linux-jakelut===
===Debian-pohjaiset Linux-jakelut===
Debianiin ja siihen perustuviin muihin Linux-jakeluihin ([[Ubuntu]], [[Knoppix]]) Oo2-soikko voidaan asentaa myös valmiin asennuspaketin ja APT-asennuslähteen avulla. Katso lisätietoja sivulta http://dtw.silverentertainment.fi/oo2-soikko/ .
[[Debian]] unstable -jakeluun Oo2-soikko on saatavana suoraan Debianin virallisista asennuslähteistä. Muihin Debianiin perustuviin Linux-jakeluihin ([[Ubuntu]], [[Knoppix]]) Oo2-soikko on saatavana epävirallisen asennuslähteen kautta. Katso lisätietoja sivulta http://dtw.silverentertainment.fi/oo2-soikko/ .


==Katso myös==
==Katso myös==

Versio 12. elokuuta 2006 kello 20.48

Soikko on Pasi Ryhäsen kehittämä suomenkielinen oikoluku- ja tavutuskomponentti OpenOffice.orgille, jota voidaan kuitenkin hyödyntää myös muissa ohjelmissa Tmispell-ohjelman avulla.

Alkuperäinen Soikko on saatavilla OpenOffice.orgin versioon 1.1 sen kotisivuilta. OpenOffice.org 2:n kanssa on käytettävä Oo2-soikkoa.

Soikko on freewarea (ei siis avointa lähdekoodia), joten sitä ei voida hyödyntää eri Linux-jakeluissa samalla tavoin kuten normaaleja oikolukukomponentteja.

Oo2-soikon asennus

Oo2-soikko on helposti asennettavissa. Kopioi Oo2-soikon sivuilta Linux-asennuspaketti, ja pura se. Tämän jälkeen suorita puretussa hakemistossa komento ./install-oo2-soikko

Tämän jälkeen mene OpenOfficen valikossa seuraavaan paikkaan: Työkalut -> Asetukset -> Kieliasetukset -> Kirjoituksen aputyökalut (englanninkielisessä versiossa Tools -> Options -> Language Settings -> Writing Aids). Paina kielimoduulilistan vieressä olevaa muokkaa (edit) -nappia, ja valitse kieleksi suomi. Tämän jälkeen rastita Suomen kielen oikoluku (Soikko) ja Suomen kielen tavutus (Soikko).

Ohjeet kuvineen löytyvät myös Oo2-soikon sivuilta


Gentoo

Gentooseen Oo2-soikon voi toki asentaa yllä kuvatulla tavalla, mutta myös ebuildi on olemassa. Toistaiseksi se löytyy vain Gentoon bugzillasta, mutta se saattaa päästä lähiaikoina myös viralliseen portagepuuhun.

Debian-pohjaiset Linux-jakelut

Debian unstable -jakeluun Oo2-soikko on saatavana suoraan Debianin virallisista asennuslähteistä. Muihin Debianiin perustuviin Linux-jakeluihin (Ubuntu, Knoppix) Oo2-soikko on saatavana epävirallisen asennuslähteen kautta. Katso lisätietoja sivulta http://dtw.silverentertainment.fi/oo2-soikko/ .

Katso myös