Ero sivun ”Slackware” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
p (→‎Aiheesta muualla: wikipediassa)
Rivi 11: Rivi 11:
  
 
==Aiheesta muualla==
 
==Aiheesta muualla==
 
+
*[[wikipedia:fi:Slackware|Slackware suomenkielisessä Wikipediassa]]
 
*[http://www.slackware.com/ Slackwaren kotisivu]
 
*[http://www.slackware.com/ Slackwaren kotisivu]
  

Versio 2. lokakuuta 2007 kello 13.38

Slackware on yksi kaikkein vanhimmista Linux-jakeluista. Sen kehitys aloitettiin jo 1993. Tästä huolimatta Slackwarea kehitetään yhä aktiivisesti.

Slackwarea pidetään tavallisesti pidemmälle edistyneiden käyttäjien jakeluna, mutta voi sitä uuden oppimiseen ennakkoluulottomasti suhtautuva aloittelijakin käyttää. Kaikki järjestelmän konfigurointi tapahtuu suoraan asetustiedostoja muokkaamalla, mikä on hyvin yleispätevä ja joustava tapa. Paketinhallintana on Slackwaren oma Tgz (Slackware Package Management). Nämä paketit ovat itse asiassa tar.gz-tiedostoja ja niitä hallintaan installpkg-, removepkg- ja upgradepkg-työkaluilla. Järjestelmän asennus on tekstipohjainen. Slackwarea jaellaan kahdella asennus-cd:llä. Ensimmäisellä cd:llä ovat binäärit. Tämä cd tarvitaan asennukseen. Toisella cd:llä ovat ohjelmien lähdekoodit.

Slackware on yksi kaikkein mukautettavimmista Linux-jakeluista. Osaava saa sen sopimaan melkein mihin tahansa. Slackware on myös lähes ehdoton valinta, jos haluaa käyttää Linuxia esim. 386:lla.

Slackwaren päivittäminen

Slackwaren päivitys voi jakelun omilla työkaluilla olla vaivalloista. Onneksi päivittämiseen on helpompiakin työkaluja kuten

  • Slapt-get - Debian apt-get tyylinen ohjelma, mikä osaa myös useamman pakettilähteen
  • Swaret - Toinen yleinen päivitystyökalu

Aiheesta muualla

Epävirallisia paketteja