Muokataan sivua Siirrettävyys

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi yhdistetään käyttäjänimeesi ja saat paremman käyttökokemuksen.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen julkaise alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
Siirrettävyys (engl. portability) on [[lähdekoodi]]n ominaisuus, joka kertoo kuinka helposti ohjelman lähdekoodi on muunneltavissa niin, että sen voi kääntää ja ohjelman ajaa erilaisissa ympäristöissä.
Siirrettävyys on lähdekoodin ominaisuus, joka kertoo kuinka hyvin lähdekoodia vastaava ohjelma tai toimii erilaisissa ympäristöissä.


[[GNU]]-projektin työkaluilla on suhteellisen helppoa kirjoittaa ohjelmat niin, että ne ovat suoraan käännettävissä useimmissa unixmaisissa ympäristöissä. Tällöin on kuitenkin varottava käyttämästä oman alustan erikoispiirteitä tai, mikäli näitä käytetään, erotettava ne selvästi muusta koodista.
==Katso==
 
Standardien tunteminen ([[C]], [[POSIX]], [[SUS]] yms.) helpottaa erikoispiirteiden tunnistamista. On myös tärkeä pitää oletukset minimissään: C-kieli takaa, että <tt>int</tt> ei vie vähemmän tilaa kuin <tt>char</tt>, mutta ne saattavat jollakin alustalla olla yhtä pitkiä, kokonaisluku ja osoitin eivät välttämättä ole yhtä pitkiä jne.
 
==Katso myös==
*[[LSB]]
*[[LSB]]
*[[POSIX]]
*[[posix]]
 
==Aiheesta muualla==
*[[wikipedia:fi:Siirtäminen_(ohjelmointi)|Siirrettävyys Wikipediassa]]
 
[[Luokka:Käsitteet]]
Wikin materiaali on kaikkien vapaasti käytettävissä Creative Commons 3.0 - nimi mainittava -lisenssin alaisuudessa. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)