Muokataan sivua Sh

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi yhdistetään käyttäjänimeesi ja saat paremman käyttökokemuksen.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen julkaise alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
{{DISPLAYTITLE:{{lcfirst:{{PAGENAME}}}}}}
{{DISPLAYTITLE:{{lcfirst:{{PAGENAME}}}}}}
'''sh''' on nykyaikaisissa Linux-jakelupaketeissa käytännössä aina [[symbolinen linkki|symbolisesti linkitetty]] johonkin [[POSIX]]-yhteensopivaan komentotulkkiin. Usein käytettyjä komentotulkkeja ovat [[ash]], [[bash]], [[dash]] ja [[ksh]]. Vähemmän interaktiivisten komentotulkkien etu bashiin verrattuna on luonnollisesti pienempi koko, mikä saattaa olla oleellista pienellä juuriosiolla, asennusmedioilla (levyke, CD, muistitikku) tai sulautetuissa järjestelmissä. Skriptien suorittamisnopeus bashiin verrattuna on yhtä lailla huomattava. Myös POSIX-yhteensopivien skriptien kirjoittamisessa on se etu, että ne toimivat, useammassa järjestelmässä, kuin esimerkiksi Bash-skriptit.
'''sh''' on nykyaikaisissa Linux-jakelupaketeissa käytännössä aina [[symbolinen linkki|symbolisesti linkitetty]] johonkin [[POSIX]]-yhteensopivaan komentotulkkiin. Usein käytettyjä komentotulkkeja ovat [[ash]], [[bash]], [[dash]] ja [[ksh]]. Vähemmän interaktiivisten komentotulkkien etu bashiin verrattuna on luonnollisesti pienempi koko, mikä saattaa olla oleellista pienellä juuriosiolla, asennusmedioilla (levyke, CD, muistitikku) tai sulautetuissa järjestelmissä. Myös POSIX-yhteensopivien skriptien kirjoittamisessa on se etu, että ne toimivat, useammassa järjestelmässä, kuin esimerkiksi Bash-skriptit.


Oman järjestelmän <tt>/bin/sh</tt> -polkuun linkitetyn komentotulkin voi selvittää esimerkiksi [[file]]-ohjelmalla:
Oman järjestelmän <tt>/bin/sh</tt> -polkuun linkitetyn komentotulkin voi selvittää esimerkiksi [[file]]-ohjelmalla:
Wikin materiaali on kaikkien vapaasti käytettävissä Creative Commons 3.0 - nimi mainittava -lisenssin alaisuudessa. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)
Noudettu kohteesta ”https://www.linux.fi/wiki/Sh