Ero sivun ”ScummVM” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Sivun sisältö korvattiin sisällöllä ”HYVÄSTI NUSSIJAT”)
(Kumottu muokkaus #23509, jonka teki ARTTUSN WIHOWIIMEINEN MARSSI TÄYTIN TOIVEENNE PÄÄSETTE NYT EROON MUSTA!!!!!!!! ([[User talk:ARTTUSN WIH)
Rivi 1: Rivi 1:
HYVÄSTI NUSSIJAT
+
[[Kuva:fotaq.png|right|200px|thumb|ScummVM pyörittämässä Flight of the Amazon Queenia]]
 +
 
 +
'''ScummVM''' on ohjelma, joka alun perin kehitettiin, jotta LucasFilmin – myöhemmin [http://fi.wikipedia.org/wiki/Lucasarts LucasArtsin] – klassisia seikkailupelejä voitaisiin pelata nykyaikaisilla käyttöjärjestelmillä. ''Maniac Mansion'', ''The Secret of Monkey Island'' ja ''Full Throttle'' lienevät pelihistoriaa tunteville ainakin nimeltä tuttuja.
 +
 
 +
LucasArtsin seikkailut ovat kaupallisia pelejä, joiden tekijänoikeudet ovat edelleen voimassa, eikä niitä saa vapaasti levittää. Sen sijaan joitakin muita samantyyppisiä, ScummVM:n avulla pelattavia pelejä on julkaistu freewarena ja niitä on myös pakattu [[jakelu|Linux-jakeluihin]] mukaan. Tällaisia pelejä ovat
 +
 
 +
* Beneath a Steel Sky (1994), cyberpunk-henkinen postapokalyptiseen Australiaan sijoittuva seikkailu
 +
* Flight of The Amazon Queen (1995), humoristinen seikkailu, jossa 1940-luvun seikkalija-pilotti Joe King putoaa koneineen viidakkoon ja pyrkii sieltä pois.
 +
 
 +
==Katso myös==
 +
*[http://www.scummvm.org ScummVM-projektin kotisivu]
 +
 
 +
[[Luokka:Pelit]]

Versio 26. lokakuuta 2008 kello 11.28

ScummVM pyörittämässä Flight of the Amazon Queenia

ScummVM on ohjelma, joka alun perin kehitettiin, jotta LucasFilmin – myöhemmin LucasArtsin – klassisia seikkailupelejä voitaisiin pelata nykyaikaisilla käyttöjärjestelmillä. Maniac Mansion, The Secret of Monkey Island ja Full Throttle lienevät pelihistoriaa tunteville ainakin nimeltä tuttuja.

LucasArtsin seikkailut ovat kaupallisia pelejä, joiden tekijänoikeudet ovat edelleen voimassa, eikä niitä saa vapaasti levittää. Sen sijaan joitakin muita samantyyppisiä, ScummVM:n avulla pelattavia pelejä on julkaistu freewarena ja niitä on myös pakattu Linux-jakeluihin mukaan. Tällaisia pelejä ovat

  • Beneath a Steel Sky (1994), cyberpunk-henkinen postapokalyptiseen Australiaan sijoittuva seikkailu
  • Flight of The Amazon Queen (1995), humoristinen seikkailu, jossa 1940-luvun seikkalija-pilotti Joe King putoaa koneineen viidakkoon ja pyrkii sieltä pois.

Katso myös