Ero sivun ”SPARC” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muokkausyhteenvetoa
 
p (piste perään)
Rivi 1: Rivi 1:
{{perustietoa}}
{{perustietoa}}
SPARC on alunperin [[Sun Microsystems]]in suoritinarkkitehtuuri, jonka oikeudet omistaa nykyään SPARC International, joka lisensoi arkkitehtuuria monille valmistajille. Sunin lisäksi SPARC-siruja käyttää koneissaan mm. Fujitsu Siemens ja Toshiba. [[Solaris]] on SPARC-alustalla kotonaan, ja SPARC oli myös ensimmäinen alusta jolle [[ydin|Linux]] portattiin i386:n jälkeen. Sunin kehittämä UltraSPARC T1 -suorittimen piirustukset ovat saatavilla avoimena lähdekoodina OpenSPARC-projektin sivuilta
SPARC on alunperin [[Sun Microsystems]]in suoritinarkkitehtuuri, jonka oikeudet omistaa nykyään SPARC International, joka lisensoi arkkitehtuuria monille valmistajille. Sunin lisäksi SPARC-siruja käyttää koneissaan mm. Fujitsu Siemens ja Toshiba. [[Solaris]] on SPARC-alustalla kotonaan, ja SPARC oli myös ensimmäinen alusta jolle [[ydin|Linux]] portattiin i386:n jälkeen. Sunin kehittämä UltraSPARC T1 -suorittimen piirustukset ovat saatavilla avoimena lähdekoodina OpenSPARC-projektin sivuilta.


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==

Versio 7. lokakuuta 2007 kello 11.05

Linux.fi-wikissä artikkelit käsittelevät yleensä aihettaan siltä osin, kuin se koskee Linuxia ja avoimia/vapaita ohjelmistoja. Yleisluontoisemman artikkelin tästä aiheesta löydät tietosanakirja Wikipediasta.

SPARC on alunperin Sun Microsystemsin suoritinarkkitehtuuri, jonka oikeudet omistaa nykyään SPARC International, joka lisensoi arkkitehtuuria monille valmistajille. Sunin lisäksi SPARC-siruja käyttää koneissaan mm. Fujitsu Siemens ja Toshiba. Solaris on SPARC-alustalla kotonaan, ja SPARC oli myös ensimmäinen alusta jolle Linux portattiin i386:n jälkeen. Sunin kehittämä UltraSPARC T1 -suorittimen piirustukset ovat saatavilla avoimena lähdekoodina OpenSPARC-projektin sivuilta.

Aiheesta muualla