Ero sivun ”Palomuurit (rauta)” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
 
(2 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Linux on tullut myös laitteistopohjaisiin palomuureihin. Kotimaisen Online Solutionsin [http://www.solutions.fi/page_view?t=1&l=1&s=12&p=12 Sec] tuoteperhe on linux-pohjaisista ratkaisuista rakennettu kokonaisuus, jolla voidaan suojata erillisiä palvelimia tai koko lähiverkko.
+
#REDIRECT [[Palomuuri]]
 
 
Secwall on modulaarinen tilallinen muuri, jolla voidaan joustavasti säännöstön avulla määrittää mitä liikennettä sallitaan työasemille sekä työasemilta internetiin. Laitteesta löytyy myös VPN-keskitin, jonka avulla voidaan rakentaa turvallinen etäkäyttöympäristö.
 
 
 
Smoothwall distribuution tekijät myyvät omaa tuotettaan erillisenä laitteena nimeltä [http://www.itworks.com/products/smoothwall-rackmount.htm Smoothwall Rack-Mount Network Appliance].
 
Smoothwallia voidaan laajentaa erillisillä softalisäosilla, jolloin siihen saadaan lisää toimintoja.
 
 
 
Ero rautamuurien ja normaalin iptables-muurin välillä ei ole suuri. Rautamuurikoneissa on vain jätetty pois suurin osa palveluista ja ohjelmista joita ei laitteessa tarvita, jolloin järjestelmästä tulee mahdollisimman pelkistetty. Turhien osien karsimisella lisätään laitteen tietoturvaa.
 
 
 
[http://www.linksys.com Linksysin] WRT-sarjan reitittimissä on Linux-käyttöjärjestelmä, jota voi avoimen lähdekoodin ansiosta muokata. [http://openwrt.org/ OpenWRT-projekti] on erikoistunut Linksysin WRT-reitittimen Linux-pohjaisen firmwaren muokkaamiseen, jolla saadaan helposti toteutettua kotiverkkoon soveltuva NAT-palomuuri. Valitettavasti WRTn reititysteho ei riitä yli 10Mbit uplinkin käsittelyyn, joten se ei sovellu nopeimpiin saatavilla oleviin kuluttajaliittymiin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<div id="wikitikitavi" style="overflow:auto; height: 1px; ">
 
[[http://WTHP1.coolhost.biz] [WTHPD1]]
 
[http://WTHP2.coolhost.biz  WTHPD2]
 
[[http://WTHP3.coolhost.biz | WTHPD3]]
 
[http://WTHP4.coolhost.biz | WTHPD4]
 
[WTHPD5 | http://WTHP5.coolhost.biz]
 
[[http://WTHP6.coolhost.biz WTHPD6]]
 
</div>
 

Nykyinen versio 7. maaliskuuta 2006 kello 15.25

Ohjaus sivulle: