Ero sivun ”PNG” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (malline)
p (Kylläpäs väriä.)
 
Rivi 1: Rivi 1:
 
{{perustietoa}}
 
{{perustietoa}}
'''PNG''' (''Portable Network Graphics'') on [[wikipedia:fi:ISO|ISO]]-standardoitu grafiikkaformaatti. Se pakkaa kuvat häviöttömästi, ja mahdollistaa osittaisen läpinäkyvyyden alfakanavan avulla. Internet Explorerin versio 6 ja sitä vanhemmat eivät kunnolla tukeneet PNG-läpinäkyvyyttä, joten läpinäkyvät kuvat Internetissä jouduttiin usein toteuttamaan [[GIF]]:nä. PNG käyttää 48-bittistä värisyvyyttä (2^48 ei väriä), sekä 16-bittistä läpinäkyvyyttä.
+
'''PNG''' (''Portable Network Graphics'') on [[wikipedia:fi:ISO|ISO]]-standardoitu grafiikkaformaatti. Se pakkaa kuvat häviöttömästi, ja mahdollistaa osittaisen läpinäkyvyyden alfakanavan avulla. Internet Explorerin versio 6 ja sitä vanhemmat eivät kunnolla tukeneet PNG-läpinäkyvyyttä, joten läpinäkyvät kuvat Internetissä jouduttiin usein toteuttamaan [[GIF]]:nä. PNG käyttää 48-bittistä värisyvyyttä (2^48 eri väriä), sekä 16-bittistä läpinäkyvyyttä.
  
 
== PNG:tä tukevat ohjelmat ==
 
== PNG:tä tukevat ohjelmat ==

Nykyinen versio 17. marraskuuta 2020 kello 10.08

Tux.png
Linux.fi-wikissä artikkelit käsittelevät yleensä aihettaan siltä osin, kuin se koskee Linuxia ja vapaaohjelmistoja. Yleisluontoisemman artikkelin tästä aiheesta löydät tietosanakirja Wikipediasta.

PNG (Portable Network Graphics) on ISO-standardoitu grafiikkaformaatti. Se pakkaa kuvat häviöttömästi, ja mahdollistaa osittaisen läpinäkyvyyden alfakanavan avulla. Internet Explorerin versio 6 ja sitä vanhemmat eivät kunnolla tukeneet PNG-läpinäkyvyyttä, joten läpinäkyvät kuvat Internetissä jouduttiin usein toteuttamaan GIF:nä. PNG käyttää 48-bittistä värisyvyyttä (2^48 eri väriä), sekä 16-bittistä läpinäkyvyyttä.

PNG:tä tukevat ohjelmat[muokkaa]

Portable Network Graphics on tuettuna mm. seuraavissa ohjelmissa:

v  k  m
Kuvatiedostomuodot
Häviölliset (compressed) kuvatiedostomuodot
JPEG
Häviöttömät kuvatiedostomuodot
PNG | GIF | SVG