OpenTTD

Linux.fista
Versio hetkellä 30. heinäkuuta 2016 kello 00.29 – tehnyt Apdeit (keskustelu | muokkaukset) (→‎Katso myös)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
OpenTTD

OpenTTD:n aloitusruutu.
Käyttöliittymä SDL
Lisenssi GPLv2
Kotisivu www.openttd.org

OpenTTD on avoimen lähdekoodin klooni klassisesta Transport Tycoon Deluxe -pelistä. OpenTTD on saatavilla Unix/Linux-, MacOS X- ja Windows-alustoille. Pelin ideana on rautatie-, maantie-, vesi- ja lentoliikenneverkostojen rakentaminen ja liikenteen harjoittaminen niillä. Toisin kuin esimerkiksi Railroad Tycoonissa, OpenTTD/Transport Tycoonissa pelaaminen on hyvin pienimittakaavaista keskittyen pieniin yksityiskohtiin. Mannertenvälisiä kuljetusverkkoja ei voi rakentaa, vaan toiminta on laajimmillaankin vain seututasoista. OpenTTD on käännetty lukuisille kielille, mm. suomeksi.

OpenTTD tuo alkuperäiseen peliin monia laajennuksia ja parannuksia, sisältäen mm. suuremmat kartat, paremman tekoälyn, moninpelin, kanavat, sähkörautatiet, pidemmät ja moniveturiset junat, suuret ja epäsäännöllisen muotoiset asemat, rautatien esiopastimet, ajoneuvon reittien kopioinnin, kaupungin viranomaisten lahjonnan sekä pelisisällön hakemisen verkosta.

Pelaaja voi halutessaan käyttää alkuperäisen pelin grafiikka-, ääni- tai musiikkitiedostoja, mutta tarjolla on myös avoimet vastineet jotka on tehty juuri OpenTTD-projektia varten. Peli käyttää oletuksena avoimia tiedostoja, kun alkuperäiset tiedostot vaativat niiden kopioimisen alkuperäiseltä Transport Tycoon Deluxe -levyltä.

Asennus[muokkaa]

OpenTTD löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä openttd. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]