OpenArena

Linux.fista
Versio hetkellä 8. joulukuuta 2020 kello 08.43 – tehnyt Foliohattu (keskustelu | muokkaukset) (lähdekoodi)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
OpenArena

Valmiina räiskintään.
Käyttöliittymä OpenGL
Lisenssi GPL
Kotisivu openarena.ws
Lähdekoodi github.com/OpenArena

OpenArena on vapaan lähdekoodin ioquake3-pelimoottoria käyttävä 3D-räiskintäpeli. OpenArena on saatavilla Linuxille, Windowsille sekä Mac OS X:lle ja sitä on mahdollista pelata myös yksinpelinä (offline-tilassa) vaikka peli onkin ensisijaisesti pelkkä Internet-moninpeli. OpenArenan pelaaminen ei edellytä Quake III:n asentamista.

OpenArena sisältää kohtalaisen edistynyttä grafiikkaa vaatimatta silti kovin suuria tehoja koneelta. Vähimmäislaitteistovaatimukset ovat Pentium II 233 MHz/AMD K6-2 300MHz:n prosessori, 64 Mt RAM-muistia ja 16 Mt:n näytönohjain OpenGL-kiihdyttimellä ja 50 Mt vapaata kovalevytilaa. Toisin sanoen OpenArena toimii melkein kuinka vanhalla koneella tahansa kunhan asetukset vääntää tarpeeksi matalalle.

OpenArenaan on lisätty paljon ominaisuuksia joita Quake III:sta puuttuu, kuten uusien kenttien ja moodien automaattilataus tarvittaessa sekä omien modeleiden lisäämisen siten, että tämä model ladataan automaattisesti myös muille sitä tarvitseville käyttäjille.

Vaikka OpenArena ja Quake III käyttävät samaa pelimoottoria, ei se silti tarkoita, että Quake III -modit toimisivat OpenArenassa. Lista Quake III -modeista ja niiden yhteensopivuudesta OpenArenaan löytyy täältä.

Asennus[muokkaa]

OpenArena löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta paketeista openarena (itse peli) ja openarena-data (pelin tiedostoja). Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

OpenArenan voi myös ladata sen omalta kotisivulta.

Katso myös[muokkaa]