Ero sivun ”Ocfs2” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Uusi sivu: {{Ohjelma | nimi=OCFS2 | kuva= | kuvateksti= | käyttöliittymä= | kotisivu=[https://ocfs2.wiki.kernel.org/ OCFS2 Wiki] }} OCFS2 (Oracle Cluster File System Version 2) on yleiskäyttöinen ja jaettu levyjärjestelmä, joka on tarkoitettu klustereiden käyttöön. Se tarjoaa korkean suorituskyvyn ja korkean käytettävyyden. Vaihtoehtoisesti voit myös liittää OCFS2-tiedostojärjestelmän itsenäiseen, ei-klusteroituun järjestelmään. OCFS2 mahdollistaa seuraavat edut:...)
(ei mitään eroa)

Versio 27. huhtikuuta 2024 kello 12.27


OCFS2
Kotisivu OCFS2 Wiki

OCFS2 (Oracle Cluster File System Version 2) on yleiskäyttöinen ja jaettu levyjärjestelmä, joka on tarkoitettu klustereiden käyttöön. Se tarjoaa korkean suorituskyvyn ja korkean käytettävyyden. Vaihtoehtoisesti voit myös liittää OCFS2-tiedostojärjestelmän itsenäiseen, ei-klusteroituun järjestelmään. OCFS2 mahdollistaa seuraavat edut:

Voit käyttää reflink-komentoa OCFS2:ssa luodaksesi copy-on-write -klooneja yksittäisistä tiedostoista. Voit myös käyttää cp --reflink -komentoa samalla tavalla kuin Btrfs-tiedostojärjestelmässä. Tällaiset kloonit auttavat säästämään levytilaa, kun tallennetaan useita samankaltaisia tiedostoja, kuten virtuaalikoneiden kuvia tai Linux-säiliöitä. Huomaa, että käytettäessä reflink-komentoa, tuloksena oleva tiedostojärjestelmä käyttäytyy alkuperäisten tiedostojen kloonina, mikä tarkoittaa, että niiden UUID:t ovat samat. Kun luot kloonin reflink-komennolla, sinun on muutettava UUID käyttämällä tunefs.ocfs2 -komentoa.

Liittämällä paikallinen OCFS2-tiedostojärjestelmä voit myöhemmin siirtää tiedostojärjestelmän klusteritiedostojärjestelmään ilman muunnosta. OCFS2 tarjoaa paikallisen tiedostojärjestelmän semantiikkaa, joten lähes kaikki sovellukset voivat käyttää sitä. Klusteritietoiset sovellukset voivat käyttää välimuistissa yhtenäistä rinnakkais-I/O:ta useista klusterisolmuista tasapainottaakseen toimintaa klusterin yli tai käyttää käytettävissä olevaa tiedostojärjestelmätoiminnallisuutta siirtyäkseen toiselle solmulle, jos jokin solmu epäonnistuu.

OCFS2:n käyttötapauksia ovat muun muassa:

  • Kuormantasaus: Voit käyttää OCFS2-solmuja jakamaan resursseja asiakasjärjestelmien välillä. Esimerkiksi solmut voisivat jakaa jaetun tiedostojärjestelmän käyttämällä Sambaa tai NFS:ää. Palvelupyyntöjen jakamiseksi solmujen välillä voit käyttää round-robin DNS:ää, verkkokuormantasapainotinta tai määrittää, mitä solmua tulisi käyttää kullakin asiakkaalla.
  • Oracle Real Application Cluster -käyttötapaus: Oracle Real Application Cluster (RAC) käyttää omaa klusteripinoaan, Cluster Synchronization Services (CSS). Voit käyttää O2CB:ta yhdessä CSS:n kanssa, mutta huomaa, että kumpikin pino on konfiguroitu erikseen aikarajoituksille, solmuille ja muille klusteriasetuksille. Voit käyttää OCFS2:ta tiedostojen ja Oracle-klusterirekisterin (OCR) isäntänä, mutta grid-infrastruktuurin käyttäjän kotihakemisto on oltava paikallisessa tiedostojärjestelmässä kullakin solmulla.