Nokia N900

Kohteesta Linux.fi
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Nokia N900 on matkapuhelin, jonka käyttöjärjestelmä on Maemo-Linux.

N900 modeemina

N900-puhelimessa on yleensä 3G-internetyhteys. Myös muut laitteet voivat hyödyntää puhelimen yhteyttä muutaman tempun jälkeen.

Yhteyden jakaminen WLANin avulla

N900-matkapuhelinta voi käyttää modeemina mm. MobileHotspotia tai JoikuSpotia käyttäen siten, että puhelin jakaa 3G-yhteytensä tekemällä langattoman verkon, johon asiakaskoneet voivat liittyä.

Yhteyden jakaminen datakaapelin avulla

Ensin tulee kytkeä datakaapeli puhelimen ja tietokoneen välille. Tämän jälkeen puhelimesta tulee valita "PC suite mode". Tämän jälkeen puhelimen 3G-yhteys tulee katkaista. Sen jälkeen mm. Ubuntussa Network Manager osaa yhdistää Internetiin puhelimen 3G-kortilla.

Tunnetut ongelmat

N900:n ongelmat ovat lähinnä ohjelmistoperäisiä. Ensimmäiset firmikset olivat melko epävakaita, mutta päivityksiä on tullut runsaasti, ja mm. akun kesto on parantunut niiden myötä.

Akun lyhyt kesto

N900:n akku kestää normaalissa käytössä kahdeksasta kahteentoista tuntia.

Herätyskellobugi

Herätyskellon on huomattu jumittavan siten, että herätys ei mene pois päältä snoozea tai stoppia painamalla. Ongelman on arveltu johtuvan muistivuodosta.[1] Herätyskello-ongelmien on huomattu useimmiten korjaantuvan siten, että irrottaa akun kännykästä 10 minuutin ajaksi. Joskus ongelma kuitenkin vaatii uudelleen fläsäämistä.

Katso myös

Aiheesta muualla