Microsoft

Linux.fista
Versio hetkellä 12. syyskuuta 2023 kello 19.34 – tehnyt Hiiri522 (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Linux.fi-wikissä artikkelit käsittelevät yleensä aihettaan siltä osin, kuin se koskee Linuxia ja avoimia/vapaita ohjelmistoja. Yleisluontoisemman artikkelin tästä aiheesta löydät tietosanakirja Wikipediasta.
Microsoft

Perustettu 1975
Toimiala Tietotekniikan laitteistot, käyttöjärjestelmät, ohjelmistot, peliohjelmistot.
Alkuperämaa Yhdysvallat
Kotipaikka Redmond, Washington, Yhdysvallat
Kotisivu www.microsoft.com
Avoin koodi github.com/Microsoft

Microsoft on yhdysvaltalainen ohjelmistoalan yritys.

Microsoft 365[muokkaa]

Microsoft 365 on Microsoftin kehittämä toimisto-ohjelmapalvelu. Se toimii verkossakin mutta kaikkia sovelluksia voi myös käyttää työpöytäsovelluksina ostamalla sen. Ennen se oli Office 365 -niminen.

OneDrive[muokkaa]

OneDrive tunnettiin ennen nimellä SkyDrive. Jos Microsoft 365:tä käyttää selaimessa, tiedostot tallentuvat automaattisesti OneDriveen eli pilveen. Tallennustilaa siellä on ilmaiseksi viisi gigatavua.

Word, Excel ja PowerPoint[muokkaa]

Microsoft Word, Excel ja PowerPoint ovat yleisimmät toimisto-ohjelmat Microsoftilla. Word on kirjoitusohjelma, Excelillä voi tehdä laskentataulukkoja ja PowerPointilla pitää esityksiä. Googlella on myös omat "kopionsa" näistä, joiden nimet ovat Docs, Sheets ja Slides.

OneNote[muokkaa]

OneNote on Microsoftin sovellus digitaalisten muistikirjojen tekoa varten.

Sway[muokkaa]

Sway on palvelu, jolla voidaan tehdä nettisivujen ja diaesitysten yhdistelmiä. Se on siis esitelmiä varten tehty palvelu.

Outlook[muokkaa]

Outlook on Microsoftin kehittämä sähköpostipalvelu. Sitä käytetään nykyisin todella paljon työpaikoilla Microsoftin kehittämien toimisto-ohjelmien rinnalla. Sen saa halutessaan käyttöön ilmaiseksi.

Visual Studio Code[muokkaa]

Visual Studio Code on ohjelmointiin tarkoitettu Microsoftin kehittämä sovellus. Sillä on mahdollista ohjelmoida lähes mitä tahansa ohjelmointikieltä. Sinne saa ladattua laajennuksia, jos sellaista tarvitsee.

Clipchamp[muokkaa]

Clipchamp on Microsoftin kehittämä ilmainen videoeditori. Sillä saa tehtyä ilmaiseksi 1080p-laatuisia videoita. Videoiden editointimahdollisuuksia on myös erittäin suuri määrä ja niitä tehdään uusia.

PowerShell[muokkaa]

PowerShell on Windows-käyttöjärjestelmässä toimiva komentorivisovellus, johon voi kirjoittaa komentoja. Nykyään PowerShelliä käytetään paljon vähemmän kuin ennen.

Windows (käyttöjärjestelmä)[muokkaa]

Microsoftin kehittämän käyttöjärjestelmän nimi on Windows. Siitä lisää täällä.

Katso myös[muokkaa]