Material Maker

Linux.fista
Versio hetkellä 28. elokuuta 2021 kello 01.31 – tehnyt Lahtis (keskustelu | muokkaukset) (Flatpak asennus (malline))
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Material Maker
MaterialMaker.png
Käyttöliittymä GTK
Lisenssi MIT
Kotisivu materialmaker.org rodzilla.itch.io/material-maker
Lähdekoodi github.com/RodZill4/godot-procedural-textures

Material Maker on avoimen lähdekoodin prosessuaalinen tekstuurien luontityökalu, joka perustuu Godot-moottoriin. Sen avulla voi muokata kaaviossa olevia solmuja helposti. Sen avulla voit opetella erilaisten varjostimien kehittämistä. Material Maker voidaan ladata myös Godot Engine -sovelluksesta, jolloin se luo suoraan tilamateriaalin, joka on käyttövalmis Godot-pelissäsi. Itsenäinen julkaisu vie sen sijaan sarjan PNG-kuvioita käytettäväksi missä tahansa moottorissa tai sovelluksessa, jota haluat käyttää.

Material Maker on uusi työkalu ja melkein kaikki generaattorit perustuvat GLSL-varjostimiin, joita voidaan muokata vaikkapa lennosta.

Käyttö[muokkaa]

Käyttäminen toimii vetämällä hiirellä valmiista kirjastosta kuvaaja muokkaimeen, valitsemalla vasta luotu solmu ja napsauttamalla Ctrl·F ja solmu muuttuu muokattavaksi, lyijykynä-painikkeella näkyy shader-muokkain, jota voidaan käyttää solmun muokkaamiseen. Sille voi antaa parametrejä, tuloja, lähtöjä ja GLSL-toiminnoin, joita käytetään tekstuurien luomiseen. Toistaiseksi sillä ei ole diagnostiikkatyökaluja, joten kannattaa aloittaa testaamallasi koodilla esimerkiksi Shadertoyn avulla. Koska GLSL:ssä kuvatut kuvat ovat matemaattisia funktioita, kaikki nämä generaattorit ovat resoluutiosta riippumattomia.

On myös mahdollista luoda ryhmä toisiinsa kytkettyjä generaattoreita käyttämällä Ctrl·G. Tämä luo uuden solmun, joka sisältää aiemmin valitut, pitäen samalla kaiken yhteyden graafin muihin solmuihin. Muokkaa uutta alakuvaa napsauttamalla hiljattain luodun solmun kynäpainiketta päästäksesi takaisin pääkäyrään käytä näkymän vasemmassa yläkulmassa olevaa Ylös-painiketta. Jos etäsolmu valittiin, sitä käytetään uuden solmun parametrien määrittämiseen. Kaikilla solmuilla on upotettu esikatselu. Napsauta vain kunkin solmun ulostulossa olevaa suljettua silmää avataksesi sen. 3D-esikatselua voidaan siirtää manuaalisesti ja oikeassa yläkulmassa oleva O-painike näyttää esikatselun graafisen näkymän taustana.

Kirjastoikkunassa on nyt monien generaattoreiden kuvakkeet ja suodatin. Uusia generaattoreita on melko vähän: koriste, kudonta, riimut, peili ja kaleidoskooppi, mutta varmaan lisää on tulossa.

Ohjelma on asennettavissa Windows ja Linux käyttöjärjestelmiin.

Asennus[muokkaa]

Ohjelman kotisivuilta löytyvät asennuspaketit 64-bittisinä binääreinä, sekä se on saatavana myös Godot-laajennuksena Godot Asset-kirjaston kautta.

Flatpak[muokkaa]

Material Maker voidaan asentaa Flatpak Flathub Storen kautta useisiin Linux pohjaisiin jakeluihin. Voit myös asentaa ohjelman komentoriviltä komennolla:

Info.png
Komennot, jotka alkavat merkillä $ (dollari) suoritetaan tavallisena käyttäjänä ja komennot, jotka alkavat merkillä # (ristikkomerkki) suoritetaan pääkäyttäjänä. Katso myös su ja sudo.
 $ flatpak install flathub io.github.RodZill4.Material-Maker

Ohjelman käynnistys tapahtuu komentoriviltä seuraavasti.

 $ flatpak run io.github.RodZill4.Material-Maker

Ohjelman päivitys tapahtuu komentoriviltä seuraavasti.

$ flatpak --user io.github.RodZill4.Material-Maker

Ohjelman käyttäjäkohtainen poisto tapahtuu komentoriviltä seuraavasti.

$ flatpak --user uninstall io.github.RodZill4.Material-Maker

Ohjelman poistaminen järjestelmänlaajuisena tapahtuu komentoriviltä seuraavasti.

# flatpak uninstall io.github.RodZill4.Material-Maker


Aiheesta muualla[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]