MacOS-ohjelmien ajaminen Linuxissa

Linux.fista
Versio hetkellä 7. helmikuuta 2022 kello 20.15 – tehnyt Aarne (keskustelu | muokkaukset) (Aarne siirsi sivun MAC-ohjelmien ajaminen Linuxissa uudelle nimelle MacOS-ohjelmien ajaminen Linuxissa)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli sisältää vanhentunutta tietoa. Se on säilytetty historiallisista syistä, mutta sitä ei kannata yrittää päivittää. Sisältöä voi hyödyntää muilla sivuilla sen ajantasaisilta osin.

Mac-käyttöjärjestelmä ja Mac-ohjelmat vaativat Power-PC suoritinarkkitehtuuriin pohjautuvan tietokoneen käyttämistä, jolloin siirtyminen Linuxin käyttöön ei ole mahdotonta. Useimmat Macistä Linuxiin siirtyvät löytävät tarpeisiinsa sopivat Linux-ohjelmat, mutta joissain erikoistapauksissa Macistä luopuminen on mahdotonta, koska käyttäjän on pakko käyttää jotakin ohjelmaa, josta on olemassa vain Mac-versio. Tällöin yksi mahdollisuus on yrittää ajaa ko. Mac-ohjelmaa virtuaalikoneessa, joita työpöytäkäyttöön soveltuvia on Mac-on-linux, joka on tarkoitettu Power-PC suoritinarkkitehtuuriin perustuvaan Linux-käyttöjärjestelmään.