Muokataan sivua Luokka:PDF-ohjelmat

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi yhdistetään käyttäjänimeesi ja saat paremman käyttökokemuksen.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen julkaise alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
Tässä luokkaan kuuluu [[PDF]]-tiedostojen katsomiseen ja muokkaamiseen soveltuvia ohjelmia ja ohjelmistoja. Linuxissa ei yleensä tarvitse käyttää [[Adobe]] [[Acrobat Reader]] -ohjelmaa PDF-tiedostojen näyttämiseen, vaan ne saa eräitä salauksen sisältäviä versioita lukuunottamatta näkyviin esimerkiksi tavallisilla työpöytäympäristöjen mukana tulevilla ohjelmilla, kuten [[Okular|Okularilla]], [[KPDF]]:llä tai [[Evince]]llä.  
Tässä luokkaan kuuluu [[PDF]]-tiedostojen katsomiseen ja muokkaamiseen soveltuvia ohjelmia ja ohjelmistoja. Linuxissa ei yleensä tarvitse käyttää Adobe Acrobat -ohjelmaa PDF-tiedostojen näyttämiseen, vaan ne saa eräitä salauksen sisältäviä versioita lukuunottamatta näkyviin esimerkiksi tavallisilla työpöytäympäristöjen mukana tulevilla ohjelmilla, kun [[KPDF]]:llä tai [[Evince]]llä. PDF-tiedostoja voi luoda esimerkiksi [[OpenOffice]]lla, [[LibreOffice]]lla tai [[Scribus|Scribuksella]]. Kaikista [[KDE]]-ohjelmista löytyy myös valinta <tt>Tulosta tiedostoon (PDF)</tt>, jonka avulla lähes mistä tahansa dokumentista saadaan muodostettua PDF-tiedosto.
 
Yleisin syy käyttää työpöytäympäristöjen ulkopuolisia ohjelmia on PDF-lomakkeiden täyttäminen, toiminto jota niiden ohjelmat eivät tue.
 
PDF-tiedostoja voi luoda esimerkiksi [[OpenOffice]]lla, [[LibreOffice]]lla tai [[Scribus|Scribuksella]]. Kaikista [[KDE]]-ohjelmista löytyy myös valinta <tt>Tulosta tiedostoon (PDF)</tt>, jonka avulla lähes mistä tahansa dokumentista saadaan muodostettua PDF-tiedosto.


[[Luokka:Ohjelmat]]
[[Luokka:Ohjelmat]]

Wikin materiaali on kaikkien vapaasti käytettävissä Creative Commons 3.0 - nimi mainittava -lisenssin alaisuudessa. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)