Linux.fi:Lehdistötiedote 2011

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

(JULKAISUVAPAA 20.9.2011)

Linux.fi-wiki on jo Suomen kymmenenneksi suosituin tietotekniikkasivusto

Linux.fi -wikisivusto on verkkosivustojen kävijämääriä mittaavassa Oindex-listauksessa tällä hetkellä Suomen kymmenenneksi suosituin tietotekniikkaa käsittelevä sivusto. Linux.fi:ssä vierailee viikoittain melkein 7000 eri kävijää.

Kävijöiden luettavana on yli 1800 artikkelia ja ohjetta, jotka Linux-käyttöjärjestelmän lisäksi käsittelevät myös muita vapaita ja avoimen lähdekoodin ohjelmia. Linux.fi:n erikoisuus on kotimaisuus ja se, että kaikki sisältö on suomeksi. Ohjeita on tarjolla sekä aloitteleville että kokeneille käyttäjille. Palvelun käyttäjiin kuuluu liikennetilastojen mukaan kotikäyttäjien lisäksi myös suuria yrityksiä ja julkisen sektorin toimijoita.

"Kävijämäärät ovat pitkään olleet tietotekniikan erikoissivuston mittapuulla korkealla tasolla, mikä on ollut merkki siitä, että suomenkielisille Linux-ohjeille ja -artikkeleille on kysyntää. Tämä motivoi wikin kirjoittajia ja ylläpitäjiä jatkamaan projektissa", sivuston ylläpitäjä Heikki Mäntysaari kertoo.

Linux.fi:n parissa pitkään ylläpitäjänä toiminut jyväskyläläinen Markus Vuorio pohdiskelee: "Linux.fi tarjoaa yllättävänkin laajasti ohjeita vapaaohjelmistojen käyttöön, ja se myös näkyy kävijätilastoinnissa. Tilastojen perusteella voisi väittää, että ainakin suomalainen korkeakoulumaailma on löytänyt ohjeemme, mutta myös yritysmaailma näyttää suuryrityksiä myöten ottaneen meiltä löytyvän sisällön käyttöön."

Sisällön kierrättäminen uudestaan on myös sallittua, mikä sopii avoimen lähdekoodin periaatteisiin. "Kaikki Linux.fi:n sisältöhän on tarjolla hyvin sallivan Creative Commons Nimeä -lisenssin alaisuudessa. Käytännössä riittää, että sisältöä uudelleen julkaiseva ilmoittaa mistä materiaali on alun perin peräisin. Tietysti olisi mukava nähdä enemmänkin osallistumista erityisesti isojen organisaatioiden suunnalta", Vuorio kertoo.

"Laitamme lähes kaiken asiakkaitamme varten tehdyn opetusmateriaalin julkiseen wikiin, koska se on kaikille hyödyllisempää. Meidän ei tarvitse pystyttää erillistä jakelualustaa aineistolle, wikin ohjeita voi täydentää reaaliaikaisesti koulutuksen aikana ja lopulta ohje jää elämään wikiin, jossa sitä päivittää useampi henkilö" kertoo Otto Kekäläinen Seravo Oy:stä, jonka henkilöstössä on useita aktiivisia wikin käyttäjiä.

Tietoa Linux.fi:stä

  • Linux.fi-wiki perustettiin vuonna 2005, jonka jälkeen sen etusivu on avattu yli miljoona kertaa.
  • Wikissä on tällä hetkellä lähes 1800 artikkelia, joita on muokattu yli 35 000 kertaa.
  • Kävijöitä sivustolla on kuukausittain 20-30 000.
  • Artikkeleja saavat muokata kaikki käyttäjät, eikä rekisteröitymistä vaadita.
  • Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä Creative Commons Nimeä -lisenssin alaisuudessa.
  • Ylläpitäjät ja kirjoittajat ovat vapaaehtoisia.

Lisätietoa:

Markus Vuorio
maakuth@linux.fi
050 381 3263

Lehdistökuva:

korkearesoluutioinen logo