Keskustelu:NFS

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä on ikävä päällekkäisyys NFSv4-artikkelin kanssa. Yritin vähän tuodaa tähän puuttuvia tietoja tuosta NFSv4-artikkelista, mutta jotain vielä jäi siirtämättä, en mielelläni lähde siirtelemään kaikkea mitä en ymmärrä / minkä käytöstä ei ole kokemusta. Etenkin koska tuo NFSv4 on melko distrospesifinen artikkeli, ja en haluaisi tämän muuttuvan sellaiseksi. --Heikki 17. maaliskuuta 2006 kello 23:32:57 (EET)

Siirtelin hiukan lisää järkevältä vaikuttavaa tavaraa tähän artikkeliin. Samalla poistin yhdistettävä-mallineen ja vaihdoin NFSv4-artikkelin selkeästi distrospesifiselle nimelle NFSv4 Fedorassa. Asiantuntemuksen puutteessa en uskaltanut tehdä siitä uudelleenohjausta- --Pb 12. kesäkuuta 2007 kello 02.14 (EEST)

Nfs-common[muokkaa]

Ainakin yhdelle Ubuntu-koneelle (8.04) ole joutunut asentamaan nfs-common-paketin ennen kuin se suostui liittämään NFS-osioita. Minusta tuollainen olisi hyvä mainita... Edes yleisesti niin, että tietäisi mitä pakettia etsiä. Tosin tuon asentelemisen tarve voi olla hyvinkin erilainen eri jakeluissa, joten se voisi olla vaikka mainittu näin: "Joissakin jakeluissa on asennettava paketti nfs-common (tai vastaava) ennen kuin nfs-osioita voidaan liittää" --Tomppeli 20. maaliskuuta 2009 kello 17.52 (UTC)

Sekä asiakas- että palvelinkoneissa pitää olla nfs:n peruspaketit asennettuina, jotta palvelu toimisi. Nfs-common-niminen paketti löytyy vain Debian-pohjaisista jakeluista. --Pb 22. maaliskuuta 2009 kello 09.56 (UTC)


Sync[muokkaa]

Siis tarkalleen mitä tuo tekee? Pitääkö se molempien koneiden jaetut hakemistot samanlaisina vai mitä?

Man-sivua (man exports) siteeraten: Se mahdollistaa tiedostojen muutosten kuittaamisen etäkoneelle vasta sitten, kun kaikki muutokset on kirjoitettu paikalliselle levylle, eivätkä ne ole enää missään puskureissa roikkumassa. Tämän vastakohta, ei kovin tietoturvallinen vaihtoehto, on ilmoittaa muutokset tehdyiksi jo ennen, ennen kuin ne on varsinaisesti kirjoitettu levylle, mikä nopeuttaa toimintaa. Sync on nykyisin oletus, ja ohjelma tulostaa erillisen varoituksen, mikäli joko sync tai sen vastakohta async on määritelty exports-tiedostossa. Toisin sanoen syncin määritteleminen exportsissa ei ole suositeltavaa. --Pb 14. tammikuuta 2008 kello 22.44 (EET)