Keskustelu:Näytönohjaimet

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onpas hämäävä nimi, eikö esimerkiksi Näytönohjainajurien asennus olisi parempi? --Heikki 9. elokuuta 2005 kello 23:30:26 (EEST)

Totta, se voisi olla parempi. --SeppoSiili
Kiistatta... Taisin itse aikanaan tämän nimetä, ja se tuntui silloin ihan hyvältä nimeltä - suurin osa ajureista on kuitenkin vapaita. Ja useimmille näytönohjaimille löytyy myöskin avoimet ajurit... Mutta niin, onhan tuo tuollaisenaan aavistuksen hämäävä. Hyvä huomata tässä vaiheessa kommentin kirjoittamista kommentoivansa wanhahkoa juttua :) --Maakuth 30. marraskuuta 2006 kello 03:14:20 (EET)

Semmoista kyselen, että olisikohan tämä artikkeli ehkä mielekäs paloitella osiin? Tällä hetkellä se on pitkä kuin nälkäpäivä, mutta iso osa artikkelin kappaleista ei toisiinsa liity mitenkään. Artikkelin pituudesta huolimatta sitä voisi ihan reilusti täydentää edelleen, ja jakeluitakin siinä on listattu vasta muutama. Pituutta paremmin täydennetylle artikkelille tulisi ihan hirveästi. Eli nuo jakelukohtaiset tarkemmat ohjeet voisi laittaa minusta omiin artikkeleihinsa, ja tämän nykyisen otsikon alle voisi tulla sitten yleistä asiaa näytönohjaimista Linuxissa. (Mainita tarjolla olevia vaihtoehtoja ja vapaiden ja suljettujen ajurien saatavuus ainakin.) --Muep 23. marraskuuta 2007 kello 08.53 (EET)

Miten vanhemmat näytönohjaimet ovat edustettuna täällä, ainakin suurimmasta osasta niistä on julkaistu lähdekoodit gpl muodossa. Itselläni on vieläkin voodoo 3 toiminnassa ja siihen on julkaistu toimiva gpl ajuri.