Keskustelu:Huawei E220/E270

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hämmästyttävää, että ainoat löytämäni kunnon ohjeet olivat juurikin suomeksi ja jopa toimivat vielä. Kun Linuxia käyttää kotiverkon reittinä ulkomaailmaan, tämä viritys ontuu hiukkasen, mutta toimivuus nytkähti isosti eteenpäin. Todella hienoa! Voisi ehkä viritellä erillisen sivun, jossa katsotaan, miten hommaa virtaviivaistetaan edelleen esimerkiksi asentamalla Squid-proxy ja dmasq-niminen dns-cache. Nämä parantavat nopeutta melkoisesti ainakin silloin, kun Linux on reitittimenä.

Korjailin ohjeistoa kielen osalta hiukkasen ja lisäsin myös Soneran käyttämiä asetuksia (internet ja protinternet), samoin lisäsin udevadm -ohjeeseen Ubuntun ja ilmeisesti myös Debianin käyttämän udevcontrol -ohjelman.

Kannattaisi myös tarkennella, missä versiossa esimeriksi tuo ytimen asetusten muuntelu on tarpeen ja missä sitä ei tarvita.

Se, mitä en ole vielä keksinyt, on näkyvyys ulkoa päin. Näyttää ainakin Soneran 3G perustuvan NATtaukseen ja tuolla "prointernet"-asetuksellakaan en ainakaan vielä ole saanut palvelinta näkymään maailmalle.

Vastaus: Soneralla kaikki sisään tuleva liikenne on estetty.

KPPP?[muokkaa]

Ei ole mikään alan asiantuntija, mutta eikö tässä artikkelissa olisi hyvä käsitellä wvdialin rinnalla myös KPPP:n käyttöä? --Pb 18. toukokuuta 2008 kello 19.52 (EEST)

Operaattoreita erikseen[muokkaa]

Elisan ohjeet puuttuvat. Kun 4 päivää tulee täyteen (rekisteröidyin juuri), laitan alustukseen maininnan että myös Elisa käyttää tätä mokkulaa. Ja hyvässä lykyssä myös Elisan asetukset... (jaarittelua: Eilen piti olla Elisan vanha laajakaista vielä päällä, jotta olisin saanut testattua uuden systeemin kun mokkula kytkettiin toimintaan. Mutta eipä ollutkaan - joko se oli jo katkaistu tai Elisalla oli häikkää verkossaan. Eli nyt piti kaverin koneella etsiä netistä apua. Löysin tunnuksen ja salasanan jotka toivottavasti ratkaisevat asian.)

Mutta olisiko fiksua koostaa ohjeita eri otsikoiden alle, tässä tapauksessa Sonera ja Elisa?

Tarkemmin ajatellen: asetuksethan voisi kai siirtää wvdial-sivulle, koska ne ovat mokkulasta riippumattomia? --Verihärö 1. heinäkuuta 2008 kello 13.27 (EEST)

Samaa tekstiä ei kannattane kirjoittaa useaan kertaan, eri operaattorien käyttämät palvelinnimet ym voisi kai toki erottaa omaan kappaleeseensa. Asetukset on luullakseni selkeämpi pitää tällä sivulla, Wvdial-asetukset "mokkulalle" ovat eri näköiset kuin perinteiselle modeemille. -- Sivun suojaus on muuten vanhentunut, joten kyltistä huolimatta sitä voi muokata vapaasti. --Pb 1. heinäkuuta 2008 kello 14.03 (EEST)
Nämä mobiililaajakaista-asetukset (Matkapuhelin modeemina-sarja) saattaisi tosiaan kannattaa yleistää koskemaan kaikkia erilaisia laitteita, itse olen ainakin Option GlobeTrotterilla ja Nokialaisella (bluetooth/kaapeli) käyttänyt ~yhtä riviä vaille samoja konffitiedostoja, eihän siinä muuta eroa noissa ole kuin sarjaportin nimi. --Maakuth 1. heinäkuuta 2008 kello 18.34 (EEST)

Ei tuo minusta kyllä mikään kauhea ongelma ole, jos tuolla ne muutamat asetukset/operaattori mainitaan. Jos joku tämän sivun löytää niin eipä tarvitse muualta lähteä sitä "internet.saunalahti"-asetusta lähteä metsästämään.

60 sekunnin viive?[muokkaa]

Kukahan tuon viiveen on joskus nähnyt? Itselläni on ollut ajossa ainakin neljä eri jakelua (Ubuntu 7.x, Ubuntu 8.x, Xubuntu, PuppyLinux), e220 ja e270 ja kaksi eri operaattoria (Sonera/Saunalahti) enkä ole nähnyt mitään viiveitä missään välissä. En edes tiedä, miten sen saa aikaan. Sama peli Windows-puolella, ei mitään viiveitä missään välissä.

Onkohan kyse jostakin muinaisesta firmwaresta?

Jos yhteysnopeutesi on rajoittunut ~18kt/s / TCP yhteys ( vain Sonera )[muokkaa]

Kannattaa kokeilla seuraavaa asetusmuutosta: echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_window_scaling