Keskustelu:Etusivu

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä on etusivun keskustelusivu. Koko wikiä käsittelevälle keskustelulle oikea paikka on Linux.fi:Kahvihuone, ja muulle keskustelulle keskustelufoorumi, työpaikka esittelyt keskustelufoorumin puolelle.

Suomenkieliset jakeluiden foorumit

Voisiko tähän etusivulle luoda sivu jossa listattaisiin suomenkieliset foorumit?

Foorumeita on listattu sivulla Linux-aiheiset keskustelualueet. --Lahtis (keskustelu) 22. huhtikuuta 2016 kello 02.15 (EEST)

Keskustelualueen linkitys

Osa on valittanut keskustelualuelinkkien näkyvän huonosti/hukkuvan massaan. Tämä taitaa olla ongelma varsinkin suuremmilla resoluutioilla ja pienemmällä tekstikoolla. Miten olisi, jos poistettaisiin keskustelualuelinkki wikilinkit-mallineesta ja korvattaisiin se omalla tekstikappaleellaan tervetuloa-mallineessa? Esimerkiksi: "Linux.fi-sivustolta löytyy myös erillinen keskustelualue." Wikilinkit-mallineen otsikon voisi samalla muuttaa muotoon "Osallistuminen". --Pb 4. toukokuuta 2008 kello 15.45 (EEST)

Pistetään toki, vaikuttaa järkevältä. --Maakuth 4. toukokuuta 2008 kello 18.33 (EEST)

Etusivun linkit

Mikähän mahtaa olla noiden etusivun linkkien asiakasryhmä? Mikä tekee esimerkiksi Afterdawnin Linux-foorumista niin erityisen, että siitä pitää olla ihan etusivulla maininta? Sama asia Tonnikala.netin kanssa, jos noiden linkkien on tarkoitus olla aloittelijoille tarkoitettuja. Ehkäpä koko laatikosta voisi tehdä täysin neutraalin ja lisätä uuden laatikon "Suomalaisia Linux-foorumeita", joihin voisi openSUSE:n ja Ubuntu-fi.orgin foorumit lisätä? Ja miksei myös tuon Afterdawninkin foorumin. Ja jos täällä Linux.fissä on omakin foorumi, niin siitäkin kannattaisi jossain mainita :-) --Teprrr 21. elokuuta 2007 kello 18.57 (EEST)

Oikeastaan koko etusivu kaipaisi remonttia. Aihealuelaatikot ovat päin honkia jne. Mutta asiaan. Linux.fin keskustelualueelle on linkki 'Wikinää'-kohdassa. Alareunan linkit taasen ovat sekava kokoelma jonkun mielestä tärkeimpiä yleisiä Linux-aiheisia sivustoja. Ubuntu Suomi ja OpenSUSE Suomi ovat kyllä sen verran hyviä yhteisöjä että ehkä niihinkin voisi linkittää. Täytyy kuitenkin huomioida että tohon ei kovin montaa linkkiä sovi. Tuota listaa pääsee muuten muokkaamaan muokkaamalla mallinetta Malline:Linkkejä. -Heikki 21. elokuuta 2007 kello 19.58 (EEST)
On sinne keskustelualueelle linkki myös vasemman laidan päävalikossa... Ja näistä linkeistä sitten: Tuon linkkipalstan alkuperäinen tarkoitus oli kai toimia korvikkeena linux.fi:n vanhalla (wikiä edeltäneellä) etusivulla olleelle vastaavalle linkkilistalle. Eli tuo on olevinaan lista tärkeimmistä distroriippumattomista suomenkielisistä nettisivuista+yhdestä nyysiryhmästä. Tonnikala, flug, sfnet.atk.linux ovat aika itseoikeutettuja tässä kategoriassa. Afterdawn on ehkä hiukan siinä rajoilla ja Raja-anturahan tuosta äsken poistettiin, kun sen toiminta loppui. Vähän aikaa tuossa oli myös Ubuntu tutuksi -wikikirja, mutta se poistettiin juuri tuon distroriippumattomuuskriteerin vuoksi. Mielestäni toimiva idea tälle etusivun linkkilistalle olisi pitää se edelleenkin lyhyenä ja distroriippumattomana, mutta lisätä siihen linkit wikin varsinaisille linkkisivuille, jotka tosin ovat luvattoman hajanaisessa kunnossa (ks. Uutissivut, Ulkoiset ohjesivustot, Linkkejä, Linux-aiheiset wikit ja Linux-aiheiset podcastit). --Pb 21. elokuuta 2007 kello 22.02 (EEST)
Voisiko vuoden 2011 loppuun asti etusivulla olla näyvästi linkki [Viikon VALO -sivustolle? Siellähän esitellään viikottain erilaisia avoimia ohjelmia yleistajuisesti, ja sopii varmastikin Linux.fi:n kohderyhmälle, joka etsii vinkkejä avoimen lähdekoodin hyödyntämiseen? Lisäksi hyvä linkki olisi myös Suomen FLOSS Manuals -sivustolle, jonka 1600 sivua suomenkielisiä oppaita kiinnostanee Linux.fi:n lukijakuntaa, varsinkin aloittelijoita. --Otto 28. elokuuta 2011 kello 12.33 (EEST)
Lisäsin. --Heikki 29. elokuuta 2011 kello 08.38 (EEST)

#linux.fi

Pitäisiköhän etusivulla mainita ettei tällä wikillä ole mitään tekemistä #linux.fi -kanavan kanssa, joka ei ole vieraanvaraisuudestaan (tai aloittelijaystävällisyydestään) järin tunnettu? --Maakuth 14. marraskuuta 2006 kello 22:36:08 (EET)

Etusivulla jo lukeekin, että wikin irc-kanava on #wikilinux. Uskoisin tämän riittävän, vaikka varmasti moni menee sekaisin #linux.fi:n ja www.linux.fi:n kanssa. --Heikki 15. marraskuuta 2006 kello 14:44:18 (EET)

Wikibook

Olisiko parempi ottaa tuo Ubuntu Wikibook pois linkit-osiosta? Vaikka kyseinen opas onkin erittäin laaja ja laadukas, on se silti kuitenkin vain yhteen distroon keskittyvä, eikä kyseinen paikka ole mielestäni sopiva tämänkaltaiselle yhden distron esilletuomiselle. Parempi olisi pitää etusivun linkkikokoelma pelkästään yleisesti Linuxia käsittelevänä. --Pb 4. heinäkuuta 2006 kello 01:21:09 (EEST)

Joo, onhan se vähän oudossa paikkaa, kun tarkemmin miettii (loogisempi ois paikka missä olis muitakin distro-ohjeita). Minusta riittäisi linkki Ubuntu sivulla --Solarius 4. heinäkuuta 2006 kello 12:21:41 (EEST)

Sanamuoto

Sivulla lukee, että "Jos sinulla on joku Linux-ongelma, lue Apua-sivu." Eikös tuo sana "joku" pitäisi korvata sanalla "jokin", jotta mentäisiin ihan kirjakielen mukaan? --Pb 30. huhtikuuta 2006 kello 14:39:10 (EEST)

s.a.l. googlessa -linkki

Se linkki on vieläkin väärin,

*[http://groups.google.fi/group/sfnet.atk.linux?hl=fin Sfnet.atk.linux Google Groupsissa]

pitäisi korvata tällä

*[http://groups.google.fi/group/sfnet.atk.linux?hl=fi Sfnet.atk.linux Google Groupsissa]

jotta homma toimisi suomeksi. --Pb 11. joulukuuta 2005 kello 18:14:54 (EET)

Korjattu. --Heikki 11. joulukuuta 2005 kello 19:28:11 (EET)

Miksi _www._wik... urlissa?

Eikö parempi olisi vain wiki.linux.fi?

Koska 90 prosenttia käyttäjistä kuvittelee että se www alussa on pakollinen. Huomasitkin varmaan että pelkkä wiki.linux.fi toimii myös. -teppo-

Jäsentely on peffallaan

Eikö voisi luoda kategorioita teknisiin ohjeisiin? Kuten alasivu, johon tulisi kaikki verkkoon liittyvät... toinen johon kaikki laitteiston valintaan liittyvät, kolmas johon kerneliin liittyvät jne. --K.S.

Juuri verkko-osuuden laitoin omalle sivulleen, en tiedä mitä muita juttuja voisi niputtaa yhden yläkäsitteen alle helposti tuolta teknisistä ohjeista. --Maakuth 25. lokakuuta 2005 kello 18:03:37 (EEST)

Wikin idean mukaisesti kukin saa ihan vapaasti jäsennellä miten haluaa. -teppo-

Tarttis tehrä jotain

Etusivu ei ole oikein mukavan näköinen, toivottavasti joku viitsisi tehdä siitä vastaavan kuin vaikkapa wikipediassa. Tai jonkinlaista selkeytystä tarvittaisiin ainakin.

Tyylin muutos etusivulla

Njaa, sinällään ehkä järkevänsuuntainen muutos, mutta palstat ovat muuhun tyyliin sopimattoman väriset sekä liian alhaalla. Katsopa kunnollinen Linux-wikin palstoitettu etusivu osoitteesta http://www.linuxguiden.no/index.php/Hovedside.

Nyt on hiukan muutettu, jokainen voi tietenkin itse parantaa sitä mikäli minun jälki ei miellytä.. kunnes ylläpito laittaa etusivun lukkoon (ei huono idea) ja tekee siitä mieleisensä. -- Tuomas 24. lokakuuta 2005 kello 18:21:39 (EEST)

Tyylin muutos etusivulla, osa 2

Tässä olisi minun ehdotukseni etusivun ulkoasuksi. Sanokaa mielellään mielipiteenne. Olisi hyvä, jos asiasta saataisiin kunnon keskustelu aikaiseksi. Katsokaa myös Tuomaksen ehdotus muokkaushistoriasta. --Pb 24. lokakuuta 2005 kello 19:31:40 (EEST)

Siisti tuo, hyvää työtä. --81.197.25.238 25. lokakuuta 2005 kello 11:23:47 (EEST)
Nätti! Loistavaa, tää on heti paljon toimivamman oloinen. --Maakuth 25. lokakuuta 2005 kello 17:47:36 (EEST)
Anteeksi kun puutuin muutoksiisi. Tässä kuitenkin vähän selitystä. Tuollainen pikkusälä, kuten huumori ja lelut, on loogista pitää samalla palstalla, eli oikealla. Kaksi pientä artikkelia piiitkien Teknisten ohjeiden jälkeen myös vähän iskee silmään. Jotta palstat olisivat tasapainossa, ja muutenkin logiikan vuoksi lisäsin 'Laitteiston' koko sisällön 'Teknisiin ohjeisiin' ja palautin verkkoratkaisut sinne. Poistin myös linkin muutamaan turhaan sivuun (esim. Palvelimen pystyttäminen) joiden sisältö oli jo muissa linkatuissa artikkeleissa. 'Laitteisto' sai siis häipyä, ja sen tilalle korostetulle vihreälle paikalle tuli 'Koulutus' (tuntui tärkeimmältä alareunan muista kokovalkoisista). Onko muuten tekstikoko mielestänne sopiva? Nyt se on 0.9em ja näyttää meikäläisen Konquerorilla ihan hyvältä. Mozillassa ja Firefoxissa taas se on liian pieni. Pitäisikö tekstikoko muuttaa 1em:ksi? Mitä mieltä olette?
Ehkä vähän isompi saisi olla, näin Firefoxin näkökulmasta (nyt kun tarkistin, niin Operassa näyttää samalta). Mutta niin, noita teknisiä ohjeita kun on vähän pitkin koko wikiä, niin ne on mielestäni vähän turha listata etusivulle. Ehkei oma mallini ole paras mahdollinen, mutta tyhmältä tuntuu myös listata vain pieni osa niistä... antaa aika suppean kuvan wikin sisällöstä. Lisäksi verkkojuttuja oli tuossa erittäin paljon, niin mielestäni oli hyvä ratkaisu laittaa ne erikseen. Nyt etusivun ulkoasu on kunnossa, vielä kun siihen saataisiin jotain loogista järkeä. En tiedä onko huumorille ja leluille edes järkevää olla omia kohtiaan etusivulla, olisiko joku erillinen artikkeli parempi? --Maakuth 25. lokakuuta 2005 kello 23:07:25 (EEST)
Isonsin tekstikoon 0.9em:stä 1em:ään. Totta on, että etusivulla on paljon kaikenlaista turhaa kamaa joka päälle päätteeksi on huonosti jäsenneltyä. Ehkäpä kannattaisi ottaa sisällöltään kokonaan uusiksi kaikki muut paitsi ehkä kaksi ylintä kappaletta. Vasemmalla palstalla toiseksi ylimmäinen kappale voisi olla yleistä Linux-tietoutta niinkuin nytkin, ehkäpä tulevaisuudessa ihan omankin wikin piiristä. Sen alle nykyisten teknisten ohjeiden tilalle sopisi luettelo tämän paikan (tulevista) luokista. Oikealla palstalla taas voisi olla linkkejä sellaista tietoa sisältäviin artikkeleihin, joista tänne tulevat ihmiset eniten voisivat olla kiinnostuneita. Tällaisia olisivat ehdottomasti esimerkiksi sellaiset artikkelit kuin WLAN sekä Jakelut. --Pb 26. lokakuuta 2005 kello 16:55:54 (EEST)

Mandriva Limited Edition 2005

Terve!

Olen aloittelia linuxin puolella ja asensin Mandrivan, mutta en saa sitä käynnistymään graaffiseen tilaan. Emolevy on MSI:n ja näytönohjain on intergroitu piirisarja VIA K8M800. Miten saan asennettua vian ajurit teksti tilassa siihen. Kiitos

T:Mika

mika.k.miettinen@kotikone.fi

Luehan Apua-sivu, tämä ei ole varsinaisesti tukifoorumi. --Maakuth 7. kesäkuuta 2006 kello 13:52:37 (EEST)

HOWTO -nimiavaruus

Olisiko huono idea? --Erkkimon 26. lokakuuta 2007 kello 06.14 (EEST)

Onhan meillä jo Ohjeet-luokka. --Heikki 26. lokakuuta 2007 kello 07.56 (EEST)

Etusivulta linkki FLOSSManualsiin

Voisiko etusivulta linkittää suomenkieliseen FLOSSManualsiin (http://fi.flossmanuals.net)? Siellä on jo yli 1200 sivua suomenkielisiä manuaaleja vapaista ohjelmista, suurin osa sopii erinomaisesti linux.fi:n kohderyhmälle. --Otto 3. elokuuta 2011 kello 09.07 (EEST)

Laitoin, kts. Malline:Linkkejä. --Heikki 3. elokuuta 2011 kello 21.27 (EEST)

System Administrator virtuaalipalvelinympäristöön!

Ovatko Microsoft-pohjaiset toimialueet sekä System Center -tuotteet entuudestaan jo tutut? Omaatko oppimishaluisen ja oma-aloitteisen työotteen? Asiakkaamme ALSO Cloud Solutions etsii System Administratoria monipuoliseen tehtävänkuvaan. Vakituinen tehtävä sijaitsee Kampissa ja sinua odottamassa on huippuosaajien tiimi, jonka tuella pääset kehittymään asiantuntijaksi. Lue lisää alta työnkuvasta ja lähetä hakemuksesi sisään jo tänään!

KUVAUS Academic Work etsii kokoaikaista System Administratoria Helsinkiin!

Toimeksianto on osa rekrytointiyhteistyötämme, jolloin tulet työllistymään suoraan ALSO Cloud Solutions Oy:lle. Tämän rekrytoinnin hakuprosessista vastaa Academic Work asiakasyrityksen puolesta ja kaikki positioon liittyvät tiedustelut tulee lähettää Academic Workille osoitteeseen esp02@academicwork.fi.

TYÖTEHTÄVÄT ALSO Cloud Solutions tarjoaa asiakkailleen IT-infrastruktuurin ja siihen liittyvät palvelut täysin hallittuna ratkaisuna kuukausiveloitteisesti. System Administratorin tehtävässä vastaat jaetun palvelin- sekä verkkoinfrastruktuurin ohella asiakkaiden virtuaalipalvelinympäristöjen päivittäisestä ylläpidosta, monitoroinnista, vianhausta sekä pienimuotoisesta suunnittelusta. Tämän lisäksi tehtävääsi kuuluu Service Deskin tukeminen haastavimmissa tukipyynnöissä. Tehtävä voi myös sisältää asiakasrajapinnassa olemista, mikäli näin toivot ja koet kyseisen osa-alueen asiakasprojekteista vahvuudeksesi.

Tule mukaan osaksi ketterää ja intohimoista IT-ammattilaisten tiimiämme, jossa asiakaskokemus on toimintamme kulmakivi. Pääset hyödyntämään ajantasaisia teknologioita sekä työkaluja tukevassa oppimisympäristössä. Kattava perehdytys ja kuuden huippuosaajan tuki takaa sen, että pääset nopeasti osaksi kehittyvää ja ammattitaitoista tiimiä. Tämän lisäksi lupaamme, että mielipiteesi on arvokas ja toivommekin sinun tuovan omia näkemyksiäsi aktiivisesti esille. ALSO Cloud Solutionsin toimisto sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Kampissa ja tarjolla on takuuvarmasti erinomaista kahvia.

ETSIMÄMME HENKILÖ ON Etsimämme henkilö on jo kerryttänyt hieman aikaisempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä ja on kiinnostunut oppimaan vielä lisää System Administrator roolissa. Microsoft-pohjaisten toimialueiden hallinta sekä System Center -tuotteiden hyvä tuntemus ovat edellytyksenä tehtävässä menestymiseen. Tämän lisäksi sinulla on ymmärrystä tietoverkoista ja Citrixin tuotteista (XenApp, NetScaler). Emme vaadi, että olet valmis asiantuntija kaikilla osa-alueilla, mutta osaat nopeasti omaksua uutta ja tartut oma-aloitteisesti toimeen uusiin tehtäviin. Kommunikoit sujuvasti sekä suomeksi että englanniksi ja jaat rohkeasti ideoitasi muulle tiimille.

Etsimällämme henkilöllä on:

- Microsoft-pohjaisten toimialueiden hallinta (AD DS, AD CS, GPO, IIS ym.) - System Center -tuotteiden tuntemus (erityisesti SCOM, DPM, SCCM) - Tuntemusta Citrixin tuotteista (XenApp, NetScaler) - Ymmärrystä tietoverkoista

Eduksi katsotaan myös, jos sinulla on asiantuntemusta pilviympäristöistä (esim. MS Azure, O365), monitorointiratkaisujen tuntemusta (palvelin- sekä verkkoympäristöt) ja kokemusta Unix/Linux-ympäristöistä.

Lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä aloitamme haastattelut heti soveltuvien henkilöiden haettua paikkaa!

Aloitus: Syyskuun alussa

Työmäärä: Kokoaikainen

Kesto: Vakituinen

Paikka: Helsinki

Palkka: Sopimuksen mukaan

Julkaisupäivämäärä: 17.8

LISÄTIETOA HAKUPROSESSISTA

Voit hakea tehtävään ainoastaan kotisivujemme kautta! Mikäli rekisteröidyt uutena hakijana sivuillemme, liitäthän CV:si mukaan hakemukseesi erillisenä tiedostona kohdassa ”ladattavat tiedostot”. Voit hakea työpaikkaa painamalla ”Hae työpaikkaa!” työpaikkailmoituksen alta. Hae työpaikkaan täältä: https://www.academicwork.fi/annons/system-administrator-virtuaalipalvelinymparistoon/15011784

Mikäli sinulla herää kysymyksiä hakuprosessiin liittyen, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen esp02@academicwork.fi. Muistathan mainita työpaikkakohtaisen ID-numeron viestissäsi. Huomioithan, että emme ota sähköpostilla vastaan hakemuksia.

Käymme hakijoita jatkuvasti läpi ja saatamme kontaktoida uusia hakijoita nopeallakin aikataululla, mikä tarkoittaa, että ilmoitus saattaa poistua sivuiltamme jo ennen viimeistä hakupäivää. Suosittelemme siis hakemaan paikkaa niin pian kuin mahdollista. Ilmoituksen poistuttua sivuiltamme hakuprosessi on jo päättynyt tai olemme vastaanottaneet useampia potentiaalisia hakemuksia paikkaan ja näin ollen edenneet hakuprosessissa. Tarkempaa tietoa hakuprosessista löydät sivuiltamme https://www.academicwork.fi/rekrytointiprosessi

Academic Work on Home of the Young Professionals. Olemme erikoistuneet työllistämään opiskelijoita, vastavalmistuneita ja uransa alkuvaiheessa olevia ammattilaisia. Voit työskennellä meidän kauttamme vuokrattuna konsulttina asiakastoimeksiannossa tai työllistyä suoraan asiakasyritykseemme rekrytointiyhteistyömme kautta. Lue lisää osoitteessa www.academicwork.fi.

INFOA ASIAKKAASTA ALSO Cloud Solutionsista: olemme ketterä ja intohimoinen IT-ammattilaisten tiimi, joka pitää huolen mahtavien asiakkaidemme IT-tarpeista. Ensiluokkainen asiakaskokemus on toimintamme kulmakivi. Olemme osa ALSO-konsernia ja toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa.